31 Ocak 2012 Salı

Tübitak Yayınları'ndan Kültür Kurt Kitabı


Tübitak yayınları, 3-6 yaş çocukları  için Becky Bloom’un kaleminden, Hande Kaynak’ın çevirisiyle Kültürlü Kurt isimli kitabı yayınlamış.
Acımasız ve aç kurt, karnını doyurma ümidiyle gittiği çiftlikte bir sürprizle karşılaşır. 

30 Ocak 2012 Pazartesi

İyi Çocuk İçin İyi Temel Atın


İyi çocuk yetiştirmenin sihirli bir formülü yoktur. Sadece ortak noktada buluşulan ve çocuğun benlik algısının gelişimini destekleyen ipuçları vardır. Önemli olan ise sizin bu ipuçlarını doğru algılamanızdır.

29 Ocak 2012 Pazar

Huzurlu Olmak İçin Birkaç Öneri


Her türlü hastalığın kaynağı huzursuzluktur.Tedirgin edici duygular ve endişelerin yarattığı gerilimle yaşayan insan, “Ne olur, bir parça sakin kalabilsem!” dediği halde bunun için ne yapacağını bilemez. Aslında basit bir kaç adımla sakinleşmek hiç de zor değil.

28 Ocak 2012 Cumartesi

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Modelleri


Evimizin çok geniş bir salonu yok. Kızım doğduktan sonra mecburen park yatak, mama sandalyesi ve oyuncak sepetlerini de salonun demirbaşları arasına katınca salon, salon olmaktan çıkmıştı zaten.

Hayat Bir Çocuğa Nasıl Anlatılmalı?


Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, 'Sen eğitimcisin,   neler öğretmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum' dedi. Sorusu kolaydı ama yanıtı zordu, akıl vermesi basitti ama uygulaması karmaşıktı, anlatmaya başladım:

27 Ocak 2012 Cuma

Çocuklara Yedirilmemesi Gereken Besinler


Fast – Food Yiyecekler: Patates kızartması ve diğer kızartmalarda pişme derecesi 120ºC’yi geçince yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi açığa çıkar. Uzun süre tüketilirse damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabilir. Hamburger tüketiminde, en zararlı yağ türü olan trans yağların kullanımı nedeniyle kalp hastalıkları meydana gelebilir. Asitli içecekler ise içerisinde asit barındırdıkları için mide ve barsak hastalıklarına neden olabilir.

26 Ocak 2012 Perşembe

Tübitak Yayınlarından Yavru Köpek Kitabı


Tübitak yayınları, 3-6 yaş çocukları  için Anne Civardi’nin kaleminden, Ezgi Perktaş’ın çevirisiyle Yavru Köpek isimli kitabı yayınlamış.

25 Ocak 2012 Çarşamba

24 Ocak 2012 Salı

Timaş Yayınları'ndan Cimi, Cici Ve Kıpır


Timaş Yayınlarının Tatlı Dilli Olmak, Derli Toplu Olmak, Liderlik, Öz Saygı, Doğa Sevgisi, Temizlik, Sakin Olmak, Saygı, Misafirperverlik,  Öz Güven gibi temaları işleyen Mini Masallar adı altında yayınladığı kitapları var.

Kızım bez ve kalın sayfalı kitaplarından sonra 1,5 yaş civarında ilk olarak bu seri ile tanıştı.

Kütüphanenizde Tutmak İstemediğiniz Kitapları Ne Yapabilirsiniz?


KitapAğacı.org , kitap bağışlamak isteyenlerle kitaba gereksinimi olanları buluşturmak için 2009 yılında kurulmuş olan ve gönüllülerce yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. 
KitapAğacı.org  kâr amacı gütmeyen bir organizasyon.

23 Ocak 2012 Pazartesi

Winx Club Tasarımları Atasay'da


Türkiye'de ilk defa Atasay tarafından hazırlanan Winx Club tasarımlarında Winx’in peri karakterleri altın ve gümüş takılarda hayat buluyor.

1 Yaşından Küçük Bebeklere Neden Bal Yedirilmemeli?


Uzmanların verdiği bilgiye göre, arılar bal yapmak için nektar toplarlarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirler. Yetişkinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmaz.

Çocukların Oyun Odası Nasıl Düzenlenir?

Çocukların oyun odası genelde evimizin oturma odası ya da salon oluyor.
Eğer siz de hem çocuğunuzun gözünüzün önünde olmasını hem de daha derli toplu bir oda istiyorsanız aşağıdaki linki inceleyip birkaç küçük ipucu yakalayabilirsiniz.

22 Ocak 2012 Pazar

Violight Diş Fırçası Dezenfeksiyonu Mikropları Yok Ediyor


Kullandığımız bardak, çatal, kaşık veya bıçağı bir sonraki kullanımımız öncesinde elde veya bulaşık makinesinde yıkar, kuruturuz. Yani dezenfekte ederiz. 
Peki, neden diş fırçamızı tekrar tekrar kullanıp sadece hızlıca sudan geçirdikten sonra bir bardağın içinde veya banyo tezgâhında bir sonraki kullanıma kadar açıkta saklarız?

21 Ocak 2012 Cumartesi

Çocuklarınıza Anlayış Gösterin ve Onları Sevin


Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çıktığında, üç yaşındaki oğlunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle, kamyonunun kaportasını mahvettiğini görmüş. Hemen oğlunun yanına koşmuş ve çocuğun eline çekiçle vurmaya başlamış.

20 Ocak 2012 Cuma

Çocuklar İçin Sorumluluk Çizelgeleri Çok İşe Yarıyor

Kızım geçen sene yuvaya giderken uyandığında giyinirken oyalanıyor, bazen anlamsız bir şekilde ağlıyor ve evden geç çıkmamıza sebep oluyordu.
Birgün sohbet sırasında bir arkadaşım sorumluluk çizelgelerinden bahsetti.

18 Ocak 2012 Çarşamba

Çocuklarda Öğrenme Yeteneğinin %50'si İlk Dört Yılda Gelişir


1.Bir bireyin öğrenme yeteneğinin %50 si ilk 4 senede gelişir.
2. Diğer %30 u 8 yaşına kadar gelişmektedir.
3. Bu önemli seneler bireyin gelecekte, öğrenmede ne kadar başarılı olacağını belirler.
4. 10 yaşına kadar beyinde hiç kullanılmamış, uyarılmamış birbirleriyle irtibata geçmemiş hücreler hayatta kalmaz ve ölürler.
5. Küçük çocukların en iyi eğitimcileri kendileridir. Anne babaları da onların en iyi  ilk öğretmenleridir.
6. Çocuklar duyularıyla deneyim edinerek öğrenirler. Bu nedenle bu duyuların uyarılması ve teşvik edilmesi çok önemlidir.
7. Evlerimiz, ormanlar, parklar, hayvanat bahçeleri, deniz kıyıları, müzeler çocuklar  için en iyi okullardır.
8. Bebekler ve küçük çocuklar belli bir rutin ve düzen içinde öğrenirler. Onlar için bu  düzen ve rutinin sağlanması gerekir.
9. Okuma, yazma, matematik de dahil olmak üzere, öğrenmek eğlenceli hale getirildiğinde daha kolaylaşır.

Internetten alıntı

17 Ocak 2012 Salı

Evimizi ve Dolaplarımızı Nasıl Daha Düzenli Bir Hale Getiririz?


Evimizi ve dolaplarımızı nasıl daha düzenli ve kullanışlı bir hale getirebiliriz.
İşte bu sorunun cevabı bu blogda.

16 Ocak 2012 Pazartesi

Çocuklarımız Gelecekte Kim Olacak?


Çocuğunuza, ruhunu hayatı boyunca besleyecek "pozitif bakış açısı" kazandırın. Bu çocukları, kendinden emin, optimist ve başarılı yapıyor. İşte şu basit yolları deneyin...

14 Ocak 2012 Cumartesi

13 Ocak 2012 Cuma

İyi Bir Çocuk Kitabı Nasıl Olmalıdır?


İYİ BİR ÇOCUK KİTABI NASIL OLMALI
1. Çocuk kitapları sadece çocuklar için değil siz büyükler için de zevkli ve eğlenceli  olmalı.
2. Kitap metni, her sayfada bir ya da iki cümle şeklinde, kısa ve öz olmalıki çocuk tarafından takip edilmesi kolay olsun.
3. Hikayenin ritmi de oldukça önemlidir. Hikayeler mutlaka düz yazı şeklinde ya da ders anlatır gibi olmamalı. Eğer düz yazı şeklindeyse akışı yumuşak mı dikkat edin.

 

11 Ocak 2012 Çarşamba

Zatürre Çocukları Tehdit Ediyor


Soğuk algınlığı veya üst solunum yolu enfeksiyonu gibi başlayan zatürre, iki yaş altındaki çocukları, prematüre doğan bebekleri, kreşe giden çocukları tehdit ediyor. Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, zatürreden korunmanın yollarını anlatıyor.

10 Ocak 2012 Salı

Çocukları Abur Cuburdan Uzak Tutmalı


Çocuklarını abur-cuburdan uzak tutmak ve sağlıklı beslenmesini sağlamak isteyen anne babalar için 7 öneri…

Daha Fazla Yeşil ve Daha Fazla Okuyan Türkiye İçin

http://www.444dergi.com/  güncel ve raf ömrü tükenmiş dergilere en ekonomik koşullarda abonelik sağlayarak, dergi okuma keyfi yaşanmasına katkıda bulunmak isteyen bir site.

9 Ocak 2012 Pazartesi

Öksürüksüz Günler Dileğiyle Öksürük Çayı Tarifi


Geçen hafta önce ben sonra da eşim üşüttük ve iki gün boyunca yataktan kalkamayacak derecede hastaydık. Gözler ve burun musluk gibi akıyordu ve burnumuzu silmekten helak olduk.  Tabii ki arkasından öksürük geldi. Doktor kontrolünde ilaçlar, bol sıvı, tavuk suyuna çorbalar, şifalı çaylar ve bol bol ıstırahat ile atlattık Allaha şükür.

Çocuğumuzu Kabul Edebilmek


Devir teknoloji devri.

Değerlerin değiştiği, insanın bireyselleşmesinin makbul olduğu, her anlamda insanlar arası yarışın desteklendiği, duygusallığın acizlik, duygulardan derinlemesine konuşmanın sıkıcı bulunduğu, markaların ön planda, sanal ortamlarda arkadaşlıkların revaçta olduğu bir devirde yaşıyoruz.

5 Ocak 2012 Perşembe

Babanın Çocuğun Hayatındaki Önemi


Babalık üzerine yazılan ve çizilenler, yapılan araştırmalar, maalesef her zaman anne-çocuk arasındaki ilişkinin gerisinde kalmıştır. Son yıllarda toplumsal hayatta yaşanan değişimler, ailedeki rollerin farklılaşması, çocuğun gelişiminin ve eğitiminin giderek daha önem kazanması baba-çocuk ilişkisinin de, hak ettiği ilgiyi görmesine yardımcı oldu.

4 Ocak 2012 Çarşamba

Çocuğunuz Sürekli Sosyal Medya Sitelerinde mi Dolaşıyor?


13 yaşındaki oğlum sürekli sosyal medya sitelerinde dolaşıyor. Anne olarak ne yapacağımı bilemiyorum. İnterneti iptal ettirmek de istemiyorum. Ne önerirsiniz?


3 Ocak 2012 Salı

Ayşegül’ün Bütün Maceraları Yapı Kredi Yayınlarında


Dünya çapında büyük bir okur kitlesine sahip olan Ayşegül’ün bütün maceraları Yapı Kredi Yayınları kalitesiyle yayımlanmaya başladı.

Profilo Alışveriş Merkezi'nden Çocuklara Her Hafta Eğlence



Profilo AVM, çocuklara renkli bir dünya sunuyor. Her Cumartesi ve Pazar günleri saat 14:00-18:00 arasında Profilo Alışveriş Merkezi 3. Kat’da Kiddyland’in önünde birbirinden sevimli palyaçolar tüm çocukları bekliyor. Günboyu birbirinden eğlenceli yarışmalar, oyunlar, yüz boyama, sosis balonlar ile çocuklar doyasıya eğlenebiliyorlar.

2 Ocak 2012 Pazartesi

Site Tanıtımı - Okul Öncesi Etkinlik Paylaşımı


Kızımın 2 yaş bunalımının en zor dönemleri maalesef kış aylarına denk geldi. Anlamsız bağırmalar, ağlamalar, öfke nöbetleri sırasında ne kendimizi dışarıya atacak kadar sıcak bir hava vardı, ne de hemen bir yerlere koşup gidecek enerji ve vakit.

Ben de bu zor zamanları geri dönüşüm kutumuzdaki dergi, ambalaj kağıdı, karton, ıvır zıvır ne varsa hepsini kullanarak izlediğim sitelerdeki çeşitli faaliyetleri kızımla beraber yaparak atlattım.

1 Ocak 2012 Pazar

Okul Öncesi Dönemde Sosyalleşme ve Yasaklar


Okul döneminde birçok çocuğun eve "Anne, Ali beni itti" gibi şikayetlerle geldiği olmuştur.

Ya da tam tersi bazı anne-babalar, çocuklarının diğerlerine zarar verdiği şikayetleri ile karşılaşmıştır. Bu durumda çoğu anne ne söyleyeceğini, nasıl tepki vereceğini bilemez. Genellikle de çocuklarına kendilerini nasıl koruyacaklarını anlatmaya başlarlar.

El Ele Tutuşmanın Gücü


Bir yaz günü, plajda oturuyor, kumlarla oynayan iki çocuğu seyrediyordum.

Her ikisi de, deniz kıyısında, kapılarıyla, kuleleriyle, tünelleriyle kocaman bir kale yapmak için beraberce harıl harıl çalışıyorlardı. Kale neredeyse tamamlanmışken , büyük bir dalga gelip kaleyi bozdu.  Her şey  bir anda ıslak bir kum yığınına dönüşmüştü.

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...