26 Aralık 2015 Cumartesi

Öksürüğe İyi Gelen 10 Bitkisel Formül

Öksürük, başladı mı kolay kolay geçmeyen, zaman zaman insanın krize bile girmesine neden olan önemli bir sağlık sorunu. Gece uykulardan uyandıran ya da önemli bir toplantı sırasında sizi zor durumda bırakabilen öksürük krizlerinden kurtulabilmek için özellikle bitkilerden yararlanmak gerekir.

1-IHLAMUR ÇAYI: Öksürük denilince ilk akla gelen çay ıhlamur. İçerisindeki bileşenlerden flavonoidler; iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, musilajların; tahrişi önlediği ve boğazı yumuşattığı yönünde birçok veri mevcut. Bu nedenle öksürüğe karşı günde 2-3 bardak çay içebilirsiniz. Tedaviye yönelik kullanılan ıhlamur çayına şeker ilave etmeyin. Şeker, çaydaki etkili bileşenlerle reaksiyona girebiliyor. Bal ilavesini ise 40 derecenin altındaki sıcaklıklarda yapmak gerekiyor.

Çocuklar için Yaprak Temalı Oyunlar, Boyama Sayfaları ve Çeşitli Faaliyetler

Eğer çocuğunuz yaprak temalı oyunları, faaliyetleri ve boyama yapmayı seviyorsa, bu paylaşımlar tam size göre..

Özellikle değişik tekniklerle boyamalar, bingo ve eşleştirme oyununu çok beğeneceksiniz.

22 Aralık 2015 Salı

Hafızayı Güçlendiren 10 Etkili Öneri

Günümüzde hemen hepimizin şikâyeti olan unutkanlık özellikle yaşlılığın önemli ve sık karşılaşılan sorunlarından biri olarak karşımıza çıkar. Oysa sık sık şikayet ettiğimiz unutkanlık; normal unutkanlıktan demansa (bunamaya) kadar geniş bir yelpazesi var. Ancak hepsinin ortak noktası, hafıza. Hafıza sorunlarında şikayetler olduğunda ya da yeni tanı konduğunda günlük hayatta alınacak bazı önlemlerle şikayetler azaltılıp, hastalığın ilerlememesi için önlem alınabilir.

17 Aralık 2015 Perşembe

Çocuklarda Yabancı Dil Eğitimine Kaç Yaşında Başlanmalı?

Şimdiye kadar çocuklarda yabancı dil eğitimi kaç yaşında başlamalı konusunda birçok araştırma yapıp, yazı okudum. Yapılan araştırmalar beynin erken yaşlarda çok hızlı geliştiğini ve yedi yaşına kadar bu hızlı gelişimin devam ettiğini, bu süreç içerisinde alınan yabancı dil eğitiminin ana dil seviyesine yaklaştığını gösteriyor. Bu nedenle de uzmanlar yabancı dil eğitiminin beyin gelişimi tamamlanmadan yani ergenlikten önce başlaması gerektiğini belirtiyor.

16 Aralık 2015 Çarşamba

Çocuklar için Yapraklarla Yapılabilecek Faaliyetler...

Sonbaharın gelmesiyle beraber tüm blog ve siteler yapraklarla ilgili faaliyetler yayınlamaya başladı.

Yapraklarla ilgili o kadar çok faaliyet var ki, bunun  sebeplerinden biri de dışarıya çıktığınız an gördüğünüz her yerde bu ücretsiz malzemeyle karşılaşmanız.

Siz de bir an önce çıkın sokağa ve çocuğunuzla beraber değişik yapraklar toplayın. Bunları ister kurutarak isterseniz de kurutmadan çocuğunuzun yaşına uygun faaliyetlerde kullanın. Hatta bazı faaliyetlerde yapılan çalışmalar evinizin duvarlarını süsleyecek kadar güzel.

10 Aralık 2015 Perşembe

İletişim Yayınları’nın Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi 2016 çıktı…

İletişim Yayınları’ndan resimli, edebiyat tarihinden seçme bilgilerle yepyeni öyküleri bir arada sunan, Türkçe edebiyat takvimini daha önce hiç almadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir.

Bu takvim 11 farklı çizerin çizgileriyle ve 60’tan fazla yazarın katkısıyla hazırlanıyor. 365 günün her birinde edebiyat tarihine, yazarlara, eserlere dair bilgiler vermesiyle nostaljik takvimlere benziyor. Türkçe edebiyatın en seçkin isimleri bu takvimde hikâyelerini anlatıyor ve  karşınıza yepyeni öykülerle çıkıyorlar.

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...