Nar hem çok lezzetli hem de çok faydalı bir meyve.
Dışarıda taze sıkılmış olarak meyve suyunu bol bol içmeye çalışıyoruz ama soyması ve ayıklaması o kadar zor ki, neredeyse hiç eve alamıyoruz diyebilirim.
Geçenlerde Wit and Whistle’ın blogunu incelerken “Nar Nasıl Yenir” başlığı altında narın nasıl kolayca ayıklandığını ve soyulduğunu öğrendim.
Siz de resimleri inceleyecek olursanız, nara üstünden yarısına kadar gelecek şekilde dört kesik atılıyor ve su dolu bir kabın içinde ters olarak birkaç dakika bekletiliyor. Yarım dilimlenen kısımlar yine suyun içinde birbirinden ayrılıyor ve birkaç dakika da bu şekilde bekletiliyor. Bu arada narın beyaz zarlarından ayrıldığını ve dibe çöktüğünü görüyorsunuz. Beyaz zarları küçük bir süzgeç yardımıyla alıp, narınızı katı meyve sıkacağında sıkarak içiyorsunuz veya yiyiyorsunuz.
Geçen hafta aynen söylenenleri yaptım, sonuç çok güzeldi, artık mutfak veya üstbaş kirlenecek korkusu olmadan rahatça ve kolayca istediğimiz kadar nar alıp yiyebiliriz.
deneyeceğim, sonucu yazacağım
YanıtlaSilteşekkürler
Ahhh süper ben de alıp, hemen deniycem...
YanıtlaSil