25 Mart 2012 Pazar

Dikiş Öğrenmek İçin Kafeye Gitmek İster misiniz?


Şehrin merkezinde bir kafe zinciri düşünün. İçi çocuklarla, pırıl pırıl gençlerle dolu olsun. Önlerinde de bilgisayar yerine dikiş makineleri...
Makinelerden yükselen tıkır tıkır dikiş sesleri. Herkes rengarenk kumuşlardan, piti karelerden, ekoselerden etekler, elbiseler diksin.
Büyükşehirlerde yaşayanlar için çok ütopik görünen bu manzara Belçika'da gerçekten varmış. Ülkede son yıllarda Singer ve Bernina gibi dünyaca ünlü dikiş makinlerinin satışları yüzde 25 oranında artmış. Sebebi hayal gibi görünen işte bu dikiş kafeleri.
Yüzlerce Euro'yu cebinden çıkartmayı göze alıp bir dikiş makinesi alamayan dikişe meraklı Belçikalılar için özel 'dikiş kafe'leri açılmış. Bu mekânlara 'kafe' deniliyor çünkü bir internet kafesini andırıyor. Sadece bilgisayarlar yerine 10 dikiş makinesi var. Kullanım ve ücret sistemi de aynı. Saati 7 Euro.
Bu dikiş kafesinde sabah 10.00'da başlayan stajda çocuklara önce dikiş alıştırmaları yaptırılıyor ve daha sonra seçtikleri bir kıyafet diktiriliyor. Zorlandıkları yerlerde dükkan sahibi Schenck yardımcı oluyor.
Keşke İstanbul’da da böyle yerler açılsa, çocuklar internet kafelerde veya gençlerin tabiriyle “piyasa” yapılan kafelerde oturmak yerine buralarda vakit geçirse...

1 yorum:

  1. Gençlerden çocuklardan ziyade okumaya yönlendirilip hiçbir elişi becerisi kazandırılmayan biz yeni nesil şehirli kadınlar için de çok hoş olurdu. Ben müdavimi olabilirdim mesela :) Kimbilir belki bizim çocuklar için, bizler açabiliriz böyle bir kafe?

    YanıtlaSil

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...