20 Nisan 2012 Cuma

Evinizdeki Aksesuar Düzeni İçin Öneriler

Aksesuarları dekorasyonunuza katarken karmaşa yaratmadan ve belli bir ahenkle sergilemek için birkaç basit kuralı bilmeniz yeterli. Gerisi en güzel objeleri seçip yerleştirmeye kalıyor.
Dekorasyona hayat veren en önemli detaylar aksesuarlardır hiç kuşkusuz. Ancak aksesuar kullanımında çoğu zaman ya çok aşırıya kaçarız ya da fark edilmeyecek kadar az kullanırız. Oysa her şeyde olduğu gibi aksesuar kullanmanın da bazı püf noktaları var:

1. Salonda boş kalan her yeri aksesuarlarla doldurmaktan kaçının. Odanın her yerine dağılmış objelerdense belli yerlerde bir araya getirilmiş birkaç parça çok daha şık görüntü yaratacaktır.

2. Vazo ve biblo gibi objelerin farklı yükseklikte olanlarını bir arada kullanarak görsel bir hareket yakalayın. Örneğin küçük, orta ve en büyük boy üç fotoğraf çerçevesi, aynı boydakilerden çok daha dikkat çekicidir.

3. Fotoğraflarınızı gruplarken aynı çerçeve rengini tercih edin. Aynı dengeyi fotoğraflar için de uygulayabilirsiniz. Örneğin hepsi siyah beyaz ya da hepsi sepya gibi.

4. Odanızı aksesuarlarla süslerken işe her zaman en büyük parça ile başlayın. Daha sonra büyük parçanın etrafına küçükleri yerleştirin. Ayrıca her ilave ettiğiniz objeden sonra birkaç adım geri giderek yarattığı havayı izleyin.

5. Kopya çekmekten korkmayın. Dekorasyon dergilerinde gördüğünüz ve çok beğendiğiniz bir sergileme biçimini siz de kendi aksesuarlarınız için uygulayabilirsiniz
6. Benzer parçaları veya biriktirdiğiniz minik objeleri bir arada kullanın. Böylece ayrı durduklarından çok daha etkili bir izlenim yaratır. Örneğin melek heykelleri koleksiyonunu göz hizasında bir rafta ve hepsi bir arada sergileyebilirsiniz.

7. Aksesuarlarla bir odak noktası yaratın. Küçük objeleri – genellikle en geniş olan ortaya gelir- büyük olanın etrafında toplayın. Mesela el boyaması, mor ortanca tablonun yanına koyacağınız farklı boylardaki birkaç vazoya pembe ve mor ortancalar yerleştirebilirsiniz.

8. Aksesuar gruplarınızı belli ölçüde bir ışık kaynağı ile aydınlatın. Özellikle yönlendirilebilir ışık kaynakları bu tarz aydınlatma için çok uygundur.

9. Kendinizi her boşluğu ya da tüm mekanı aksesuarlarla doldurmak zorundaymış gibi hissetmeyin. Çünkü gereksiz yere kalabalık yaratabilirsiniz. Yeteri kadar obje kullandıktan sonra kalan parçaları bir başka odada değerlendirin ya da mevsim değişikliklerinde kullanmak üzere depoya kaldırın.

10. Seçtiğini her obje odanıza bir kimlik katacaktır. Bu yüzden onları belli bir düzen içinde bir araya getirmeye özen gösterin. Unutmayın ki aksesuarlar mekanı sadece tamamlar, önüne geçmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...