15 Mayıs 2012 Salı

Öksürükle Boğuşurken Neredeyse Bahçemizdeki Güzellikleri Kaçırıyorduk

Son birkaç haftadır alerjik öksürük, başka hastalıklar, yağmur çamur derken pek dışarı çıkamaz olduk.



Yaşadığımız yer merkezi yerlere göre 2-3 derece daha serin ve zaman zaman da bol rüzgarlı olabiliyor. Bir de bahar aylarında öksürükler artınca evden okula, okuldan eve durumları var daha çok şu aralar...


Geçen gün hava çok güzeldi ve biraz bahçeye çıksak mı acaba diye düşündüm, bir de baktım ki bütün çiçekler açmış, her yer yemyeşil, bahçe rengarenk çiçeklerle dolu... Evdeki çiçeğe bakacağız ve onu eğlendireceğiz derken neredeyse aşağı kattaki bahçemize pencereden bile bakmamışız.


Kızıma şubat ayından beri yakında bahar gelecek, parka daha çok gideceğiz, bahçeye çıkacağız, çiçekler ekip onları sulayacağız gibi şeyler anlatmaya başladığımdan beri, bana hergün ne zaman bahçeye çıkacağımızı, ne zaman çiçek ekeceğimizi sorup duruyor. Ben de havanın çok sıcak olmasından ve öksürüklerin azalmasından faydalanıp aralarda bir iki kere bahçeye çıkardım kendisini.


Kızımla beraber, yavaş ilerleyen tadilattan dolayı bu sene maalesef pek ilgilenemediğimiz bahçemizdeki çiçeklerin resmini çektik.


Ama kızımın en çok hoşuna giden şey evin girişindeki terasımızda baloncuk üflemek oldu. Elime sevdiğim bir kitabı ve kahvemi alıp, dinlenme fırsatı çıktığı için ben de pek bir mutlu oluyorum bu faaliyetten.


Havalar biraz daha ısınsa hiç eve girmeyeceğiz ama yazın havanın nasıl geçeceği konusunda bazı şüphelerim var. Daha önceki yazılarımdan birinde Bünyamin Sürmeli’nin “Kışlıkları Kaldırmayın, Sıradışı Bir Yaz Geçireceğiz“ başlıklı yazısını hatırladıkça kendi kendime acaba diyorum.



Bu boyanmış küçük saksı da kızımın geçen sene Pamuk Şekeri Anaokulu’ndaki yaz okuluna giderken benim için boyadığı ve yaşadığım sürece de içinde güzel çiçeklerin açacağı ve bana her zaman kızımı hatırlatacak bir saksı...


Sevgili Suyun Güncesi  ile geçenlerde gül şurubu hakkında yazışmıştık... Anneannemin bahçesinden annemin bahçesine gelen şurupluk bir gülden bahsetmiştim. Maalesef iki üç sene önce bahçedeki bazı çiçeklere gelen bir hastalıktan dolayı bizim bahçeye gelemedi. Ama onun yerine yukarıda resmi olan reçellik gülüm var nasılsa diye kendimi avutuyorum ben de...

2 yorum:

  1. reçellik gül var, küçük eller var, gül anıları var, yolunuz düşerse içebileceğiniz gül şurubunuz (bu vesileyle) var:)

    YanıtlaSil

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...