18 Ekim 2012 Perşembe

“Mickey’nin Müzik Festivali” ve Trump Towers AVM’de Çocuklarla Neler Yapılabilir?

Geçtiğimiz Cumartesi kızımla Turkcell sponsorluğunda gerçekleşen ve  Uykusuz Anneler kulübünün organize ettiği Mickey’in Müzik Festivali’ne gittik. Gösteri başladığında dansçılar ve karakterler hareketli müzikler eşliğinde dans ederken, kızımın yüzüme bakıp bakıp sevinçten ve mutluluktan nasıl güldüğünü ve ne kadar çok eğlendiğini anlatamam sizlere... Sadece kızım değil, ben de gösteriyi çok beğendim ve eğlendim.

Mickey’nin Müzik Festivali 26 Kasım’a kadar Trump Towers AVM’de sahne almaya devam ediyor. Daha sonra Bursa ve Ankara’da sahne almaya devam edecek. Gösteri ile ilgili bilgileri Biletix’in bu sayfasından  inceleyebilirsiniz.

Bu gösterinin bir başka güzel tarafı da geçen haftalarda tanıştığımız Minikler ve Anneleri  blogunun sahibi Sevgili Güner ile tekrar buluşmamız oldu. Ayrıca Bir Yolculuktur Annelik  blogunun sahibi Sevgili Eva, Annemden Hikayeler  blogunun sahibi Sevgili Ceyda ve Masumiyet Çileği  blogunun sahibi Sevgili Füsun ile de tanışma imkanı oldu.

Maalesef telefonumu evde unuttuğum için gösteride hiç fotoğraf çekemedik.  Eksik olmasın Güner birkaç fotoğrafımızı çekmiş ve göndermiş de evdeki albümümüze koyma imkanımız olacak. Ayrıca hem Minikler ve Anneleri’nin hem de Masumiyet Çileği’nin bloglarında gösteriden o kadar güzel resimler var ki, bakmadan geçmeyin derim.

Blog arkadaşlarım çocuklarını yedirip, içirdikten sonra gittiler ama kızım gitmek istemedi. Çünkü bir ara tuvaleti ararken Gymboree’nin çocuk katına kurduğu standı görmüştü. Standdaki çocuklar yabancı müzikler eşliğinde dans ediyor ve yarışıyorlardı. Kızım yarışmaya katılmadı ama yaklaşık bir saat boyunca da standda dans etti.

Daha sonrasında ise hemen Gymboree standının biraz ilerisinde bir çadır olduğunu farkettik. Ellerini tuttukları çocukları ile yetişkinler girip çıkıyorlardı. Biz de bu çadırın ne olduğunu sormak için yetkilisine danıştık. Ve bize bu çadırın “Keşif Küresi(Planetaryum)” olduğunu ve şu an gökyüzü ve uzay konulu bir film gösterildiğini söylediler. Kızımın da bu ay okulda işledikleri konu Uzay. Evden kitap götürmesi gerektiğinde Uzay ile ilgili sadece bir kitabımız ve Sihirli Otobüs serisinden bir DVD’miz olduğunu gördüm. Yani Uzay ile ilgili kızımla üzerinde konuşacağımız fazla materyalimiz yoktu. Onun için bu keşif küresi tam zamanında imdadımıza yetişti. İçeriye girip yere oturduğumuzda yarım küre şeklindeki bu çadırda  360 derece görüntüleme teknolojisi ile gökyüzü, kuyruklu yıldızlar, güneş sistemi, gezegenler, ay, büyük ve küçük ayı takımyıldızları gibi bir çok konuda bizi bilgilendiren yaklaşık 20 dakikalık bir multivizyon gösterisi izledik.

Trump Towers AVM’deki etkinlikleri Hadi Anne  veya Ciciee  sitelerinden takip edebilir ve siz de haftasonları çocuğunuzla beraber çoğu ücretsiz olmak üzere birçok etkinliğe katılabilirsiniz.
 
Böylelikle  daha önceleri blogumda Akmerkez'de  ve City’s  AVM’inde çocuklarla neler yapılabilir yazılarına bir de Trump Towers AVM’de neler yapılabilir konusunu da eklemiş oldum.

Haftasonları çocuklarımızla hangi etkinleri yapabiliriz diye düşünüyorsanız daha önceden yayınladığım Haftasonları ve Tatil Günlerinde Çocuklarla Nereye Gidilir, Neler Yapılır  yazısını ve yayınladığım diğer etkinlik haberlerini inceleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Süper çok güzel eğlenmişsiniz. Söz ettiğin etkinliklerden benim de haberim vardı da benim küçükle durmak imkansızdı. Bu arada biz bu hafta gene Trump Towers'da olacağız kısmetse.:) Masal okuma etkinlikleri için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dün okudum ama Birce'nin öksürüğü hala devam ediyor, eğer ctesi'ye kadar hafiflemiş olursa belki biz de öyle birşey yapabiliriz, çünkü masal okuma ve sonrasında atölye çalışması Birce için hem keyifli olacaktır hem de hastalık sonrası çok yorucu olmayacaktır diye umuyorum:)

      Sil

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...