12 Mart 2012 Pazartesi

Çocuğunuzla Akmerkez’de Neler Yapabilirsiniz?


Kızıma "Akmerkez’de Çikolata Atölyesi varmış,  gidelim mi” diye sormuştum. Daha önce böyle bir faaliyet yapmadığımız için ilginç geldi herhalde ve gitmek istedi. 



Bu arada kızımla Akmerkez’e bu ikinci gidişimiz oluyor. Arkadaşlarımdan biri her haftasonu blogumda yayınladığım etkinliklere, faaliyetlere kızınla beraber katılıyor musun diye sormuştu. Öyle bir şey yok inanın. Genelde iki haftada bir Cumartesi günleri kızımı tiyatro, sinema veya dışarıda bir faaliyete götürmeye çalışıyorum. Diğer Cumartesi ise evde vakit geçiriyoruz, komşulara, aile büyüklerine, Doğuş Power Center’daki çocuk oyun alanına, varsa doğumgünlerine gidiyoruz  veya kızımın da iyi vakit geçireceğine inandığım değişik teklifleri değerlendiriyorum.


Geçen Cumartesi Akmerkez’deki “Çikolata Atölyesi” çok güzel geçti ve bana da sağlıklı atıştırmalıklar hazırlama konusunda ilham verdi.


Öncelikle corn flakes dolu bir kabın içine eritilmiş çikolata döküldü ve kaşıkla karıştırılarak erimiş çikolatanın corn flakesin tamamına bulaşması sağlandı. Sonra da kaşıkla bu karışımdan alınarak genişçe başka bir kaba aralıklarla dizildi ve 15-20 dakika kadar çikolatanın donması beklendi. Ardından da yuvarlak çikolata kaplı bir bisküvinin üzerine beyaz çikolata sosu ile göz, burun, dudak ve saçlar yapıldı. Bizim kız çikolata sevdiği için corn flakesli çikolatayı iki kere yaptı. Donmalarını büyük bir sabırla beklerken de yan masada oturup biraz boyama yaptı.


Eve dönerken kızıma bu faaliyeti evde de yapalım mı diye sordum, olumlu cevap gelince de, istersen içine ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, bisküvi parçaları da koyabiliriz deyince çok hoşuna gitti. İlk fırsatta bu özel çikolataları kızımla beraber yapacağım ve akşamları ödül olarak yediği çikolata (genelde madlen çikolata) yerine kendi yaptığımız bu özel ve besleyici çikolatalardan yedireceğim.


Çikolata Atölyesi bittikten sonra biraz Akmerkez’i dolaşalım dedik ve tabii ki öncelikle bir oyuncak mağazasına girdik.


Alışveriş merkezlerine gittiğimiz zaman muhakkak bir oyuncak mağazası geziyoruz ama her seferinde bu mağazadan oyuncak alıp çıkmıyoruz.  Oyuncakların bazılarıyla oynadık, sorumluluk çizelgesindeki gülen yüzler sayıldığında, ödül almaya hak kazanırsa ve oyuncak isterse nasıl bir oyuncak olabilir diye bol bol incelemeler yaptık.

Geçenlerde Bir Kız Bir Oğlan’ın  blogunda  Bebelere Oyuncak   isimli bir yazısı vardı ve çok gülmüştüm. Oyuncak mağazasını gezerken yine aklıma geldi, bence bu yazıyı muhakkak okumalısınız. 


Ayrıca kızım şu an alerjik öksürük nedeniyle tüylü oyuncaklar evde yasak olduğu için mağazada gördüğü tüylü her oyuncağı elledi, inceledi ve oynadı.


Ne zamandır çeşitli faaliyetlere kullanmak üzere şekilli delgeç istiyorduk ama büyük şekil çıkaranlarından bir türlü bulamamıştık. Küçük olanlar da açıkçası bizim işimize pek yaramıyor, arkasına yapışkan sürmek, elde tutmak ve yapıştırmak pek bir zor oluyor.


Mağazada en büyük boy ve orta boy bulunca babamızın verdiği harçlık ile iki tane şekilli delgeç aldık. Akşam eve gelince de ilk işimiz bunlar ile hemen faaliyetler yapmak oldu tabii ki.


Bu arada biraz daha büyük çocuklar için çocukların yaratıcılığını geliştireceğine inandığım çok güzel kitler var. Bazılarını görünce benim bile alıp, yapasım geldi.




Akmerkez’de bir de petshop var.


Orada tutulan hayvanları özellikle köpekleri görünce çok üzülüyorum ama şu aralar evimizde veya bahçede bakıp besleyemeyeceğimiz için ancak bu petshoplarda evcil hayvanları görme ve sevme imkanımız oluyor.  





Kızım özellikle köpekleri çok sevdi, ayrıca tavşanlar, suda yaşayan minik kaplumbağalar, akvaryumdaki balıklar ve hatta fareler bile çok sevimliydi.

Biz 3-4 saate bunları sığdırabildik, eğer siz de çocuklarınızla Akmerkez’e gidiyorsanız ve çocuklarınızın orada yapmaktan veya ziyaret etmekten hoşlandığı mağazalar varsa blog okuyucularıyla paylaşabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...