17 Mayıs 2012 Perşembe

Bu Haftasonu Çocuklarla Nereye Gidilir, Neler Yapılır?

Mickey'nin Müzik Festivali  Trump Towers Mall’da devam ediyor


Shrek Müzikali BKM’de



Akbank Sanat’ın Mayıs Ayı Çocuk Atölyeleri



İstanbul Oyuncak Müzesi Mayıs Ayı Etkinlikleri



Pegasus ile Yükseklere Uçuş Atölyesi  



Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi Hafta Sonu Etkinlikleri 



Dünyaca Ünlü  Avrasya Sirki  İstanbul'da

 

 

19 Mayıs 2012 17:30
20 Mayıs 2012 17:30



Anadolu Ateşi  Antalya’da

 

 

Meraklı Penguenler
Günümüz dünyasında bozulan doğal sistemlerin ve kötüleşen hayat şartlarının bozduğu doğal dengenin korunması ve çevre bilincinin geliştirilmesi yönünde mesajlar verilen oyunda, buz dağlarında kaybolmuş arkadaşlarını arayan penguenlerin öyküsü akıcı ve komik bir dille  anlatılmaktadır.
20 Mayıs 2012 15:00



Kurbağa Prens
Sürekli yalan söyleyip herkese kötü davranan kendini beğenmiş güzel prenses, kendisine büyük bir iyilik yapan kurbağaya da kötülük yapar ve kalbini kırar. Daha sonra kötü kalpli büyücünün elinden de iyi kalpli kurbağanın yardımı ile kurtulur. Prenses yaptığı hatayı anlar, pişman olur. Kurbağadan özür diler, bir daha kimseye kötü davranmayacağına söz verir. Tekrar prens olan kurbağa ile mutlu bir yaşam sürerler.
Oyundaki şarkılara ayrı ayrı koreografi uygulanmıştır.
19 Mayıs 2012 15:00




Doğuş Otomotiv “Trafik Hayattır” Sergisi  Bilim Merkezi’nde

 

 


Büyülü Ağaçlar

Pelin, Özge ve Emrecan çok iyi arkadaşlardır ve sürekli evlerinin yakınındaki ormanda oyun oynamaktadırlar. Hayatları gayet güzel giderken, bir gün 2 kötü adamın ormandaki ağaçları kestiklerini görünce, onlara bir oyun oynarlar. Ağaçların kesilmesini önlemekle birlikte bu adamların ormanın hayatımızdaki önemini anlamalarını sağlarlar.

18 Mayıs 2012 11:00

Mekan: Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne - İstanbul




Red Kit İstanbul’da

Yapı Kredi Kültür Merkezi, 10 Mayıs - 17 Haziran tarihleri arasında yılın en eğlenceli sergilerinden birine ev sahipliği yapıyor... Red Kit İstanbul’da sergisi, Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu daha yakından tanımak isteyenleri bekliyor.
Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik’in küratörlüğünde hazırlanan “Red Kit İstanbul’da” sergisi, 10 Mayıs – 17 Haziran tarihleri arasında Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu İstiklal Caddesi’nde ağırlıyor.
Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri...

10 Mayıs - 17 Haziran 2012

Mekan: Yapı Kredi Kültür Merkezi - İstanbul



“Pınar ile 11.BÜMED Çocuk Şenliği”
20 Mayıs 2012 Pazar günü 11.00-18.00 saatleri arasında
Her yaş grubundan çocuk için hareketli ve renkli bir programa sahip olan şenlik boyunca, çocuklar çeşitli animasyonlar, atölye masaları, eğlenceli bilim gösterileri, trambolin, şime oyun parkı, illüzyon show ve birçok sürpriz yarışma ile BÜMED Üst Bahçe‘de şenliğin tadını doyasıya yaşayacak.
Ayrıca ebeveynler de yaz boyunca çocuklarını gönderebilecekleri farklı konseptteki yaz okullarını tanıma şansı bulacaklar.
Gün boyunca BÜ Hisar Kampus Otoparkı’ndan BÜMED’e servis olacaktır.

Şenliğe katılım ücretsiz olup ayrıntılı bilgi için 0 212 359 58 16 no.lu telefonu arayabilirsiniz

 

 

Oz Büyücüsü Galleria Çocuk Sahnesinde
Galleria Çocuk Sahnesi 19 Mayıs Cumartesi saat 16.30’da  günü bir kız çocuğunun heyecanlı yolculuğunu anlatan ''Oz Büyücüsü” oyunu ile küçük misafirlerini ağırlıyor.

Profesyonel oyuncu ve dansçılar tarafından hazırlanan oyunun konusu kısaca şöyle: Dorothy Kansas’da evinin bahçesinde vakit geçirirken, renkli bir ülkenin hayalini kurmaktadır. Tam bu sırada çıkan fırtınanın ardından kendini renkli, büyülü bir ülkede bulur. Burayı çok beğenmesine rağmen evine dönmek isteyen Dorothy ilk olarak karşısına çıkan iyi yürekli cadıdan yardım ister. Cadı ona Sihirbaz Oz'u bulmasını ve onun isteğini yerine getireceğini söyler. Sihirbaz Oz'un sarayına sarı renkli yolu izleyerek gidebileceğini dile getirir ve ona sihirli ayakkabıları giydirir. Fakat bu kötü yürekli batı cadısının hiç hoşuna gitmez. Dorothy sarı renkli yolda ilerlerken sırasıyla korkuluk, teneke adam ve aslan ile karşılaşır





Sapphire Alışveriş Merkezi’nde, İstanbul Drama Sanat Akademisi işbirliği ile Mayıs ayı boyunca her Cumartesi-Pazar 13.00-18.00 saatleri arasında çocukları birbirinden eğlenceli, birbirinden heyecanlı atölyeler bekliyor.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek  Yağmur Ormanlarını Tanıyalım, Arkadaş Canlısı Canavarlar, Mısırlılar-Meçhul Mumyanın Mabedi, Buz Devri’nde Neler Oldu,  Çılgın Marslılar başlıklı atölyelerin yanı sıra, resim, boyama, ritim, masal, mozaik ve karikatür atölyeleri de gerçekleştirilecek, ayrıca doğaçlamalar yapılacak.











İnsanoğlunun ilk çağlardan itibaren kendini ifade etme biçimi olarak hayatın her alanında kullandığı sanat, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi’nde Daima Sanat’a dönüşüyor.
Çocuklardaki potansiyel yaratıcılığı açığa çıkararak estetize edilmiş bakış açısını bütün bir hayata yaymalarını hedef alan 7 Sanat Projesi, güzel sanatların kendi içinde ayrılan türleri Tiyatro, Yapı, Sinema, Resim ve Heykel, Dans, Müzik ve Edebiyat sanatlarını içerecek. Her sanat dalı birer saat süren atölyelerle çocuklarla buluşacak, atölyeler 5 Mayıs-17 Haziran 2012 tarihleri arasındaki hafta sonlarında 14.00-18.00 saatleri arasında devam edecek.
Beylikdüzü Migros AVM Çocuk Kulübü üyelerinin ve minik ziyaretçilerin ücretsiz katılımına açık olacak süreç, çocuklarının sanatsal alanlarda yetkinleşmesini arzu eden aileler için de büyük bir fırsat olacak. Proje; minik katılımcılara sanatsal ve kişisel gelişimleri noktasında büyük katkılar sağlayacakken, takım halinde çalışma, gözlem, araştırma, algılama, yaratıcılık, farkındalık, sentez gibi mental ve motor becerilerine de artı değerler katacak. Uzman eğitmenleri önderliğinde söz konusu tüm sanatları ayrıntılarıyla tanıyacak olan minikler, her sanat dalına ait uygulamalı çalışmayla teorik ve teknik düzeyde yetiştirilecekler.
Beylikdüzü Migros AVM Çocuk Kulübü 7 Sanat Projesi Etkinlik Programı
5.GÜN / 19 Mayıs 2012 
14.00 – 18.00 BOYAMA ATÖLYESİ
14.00 – 15.00 Masal Atölyesi- Sinemanın Masalı
15.00 – 16.00 Senaryo Atölyesi (Jean Cin)
16.00 – 17.00 Dekor Kostüm ve Sinema Makyajı Atölyesi
17.00 – 18.00 Tasarım Atölyesi- Sinema Film Afiş Tasarımı
RESİM VE HEYKEL
6.GÜN / 20 Mayıs 2012
14.00 – 18.00 BOYAMA ATÖLYESİ
14.00 – 15.00 Masal Atölyesi- Resimlerin Masalı
15.00 – 16.00 Picasso –İnovasyon Atölyesi
16.00 – 17.00 Toulouse-Lautrec Kolaj Atölyesi
17.00 – 18.00 Saurat Atölyesi – Kumaş Deseni Oluşturma Ve Süsleme
Ayrıntılı bilgi için 0 212 256 00 22 ya da 0 555 985 50 10 no.lu telefonları arayabilirsiniz.





Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde Mayıs ayı boyunca her Cumartesi farklı yaş grupları için yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı eşliğinde ücretsiz yaratıcı drama ile kitap okuma atölyeleri gerçekleştirilecektir:

19 Mayıs 2012 Cumartesi   Saat: 10.30-11.30
Ay’ı Kim Çaldı ( 5-7 yaş )
Berk, geceleri gökyüzünü pırıl pırıl aydınlatan Ay’a hayrandır. Ay’a bakarak uykuya dalarken güzel hayaller kurar. En büyük hayali de astronot olmaktır. Ama bir gece, bir de bakar ki, gökyüzü bomboş, Ay’ın yerinde yeller esiyor. Büyük bir üzüntüye kapılan Berk, Ay’ı birilerinin çaldığını düşünüp aramaya koyulur.
Ay’ı Kim Çaldı? Helen Stratton-Would’un ilk kitabı. 1972 doğumlu Stratton-Would, Fransızca ve Rusça Uygulamalı Dilbilim Bölümü’nden mezun oldu.
Bu atölyede hayal etme ve merak duymanın önemi üzerinde durulacak, fikir yürütme yöntemi ile problem çözme becerisinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

19 Mayıs 2012 Cumartesi   Saat: 12.00-13.30
Hezarfen’in İzinde…Gökyüzünde  ( 7-9 yaş )
Uçmak… Hepimizin düşü değil mi? Gökyüzünde kuşlar kadar özgür, bulutlar kadar hafif, yıldızlar kadar parlak olmak…
Arslan Sayman, “Hezarfen’in İzinde… Gökyüzünde” adlı kitabında, büyük-küçük hepimizin bu ortak ve belki insanlık kadar eski düşünü, küçük kahraman Onat üzerinden anlatıyor. Hezarfen Ahmed Çelebi’ye ve Vecihi Hürkuş’a selam etmeyi de unutmuyor.
“Hezarfenin İzinde… Gökyüzünde” adlı kitabın yaratıcı okumasının yapılacağı atölyede çocuklar uçmanın, özgür olmanın, hayal etmenin ve bu yolculuğun üstesinden gelmenin tadına varacak.






Geçtiğimiz günlerde yenilenen Marks & Spencer Şaşkınbakkal Mağazası  Ev ve Çocuk Koleksiyonu’nun sergilendiği katta açılan Marks & Spencer Minik Sahne’ de, her Cumartesi dans atölyesi,  2 haftada bir  Pazar günleri ise “En Mutlu Kim” isimli çocuk oyunu tüm çocukları bekliyor.
“En Mutlu Kim” Çocuk Tiyatrosu Etkinlik Programı:
20 Mayıs, 10 Haziran 2012
Dans Atölyesi Etkinlik Programı:
Her Cumartesi
Saat 11.30 – 12.15 ( 3 – 5 yaş )
Saat 12.30 – 13.15 ( 6 – 9 yaş )
Bilet Ücretleri:
Dans Atölyesi: 15 TL
Çocuk Oyunu: 9 TL
Biletler, Marks & Spencer Şaşkınbakkal Mağazası Çocuk ve İç Giyim Katı’nda  kasa noktalarında satılmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için 0 216 360 84 24 no.lu telefonu arayabilirsiniz.







Profilo

Çocukların Merkezi

Profilo AVM, çocuklara renkli bir dünya sunuyor. Her Cumartesi ve Pazar günleri saat 14:00-18:00 arasında Profilo Alışveriş Merkezi 3. Kat’da Kiddyland’in önünde birbirinden sevimli palyaçolar tüm çocukları bekliyor. Günboyu birbirinden eğlenceli yarışmalar, oyunlar, yüz boyama, sosis balonlar ile çocuklar doyasıya eğlenebiliyorlar.


Piyano Dinletisi

Keyfili alışverişleriniz sırasında bir dinlenme noktası olan Green Court’da haftaiçi solo piyano dinleyebilir, hafta sonları solist eşliğinde dünya müziklerine  saat 17:00-19:00 arasında eşlik edebilirsiniz.
Carousel 19 Mayıs'da Gençleri Konserle Coşturup, Eğlendiriyor
Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde genç sanatçı Mustafa VOLKAN'ı ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Nisan ayında çıkardığı yeni Pop alaturka albümüyle, sevenlerini kucaklayan Mustafa Volkan, gençlik haftasında, gençleri ve kendini genç hisseden misafirleri unutulmaz pop şarkılarıyla coşturacak. Son albümünün parçalarını gitar enstrümanıyla yorumlarken, 80'lerin klasik pop müziğini de sevenleri için icra edecek.



İSTANBUL AKVARYUM
Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu
Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi...

İstanbul Akvaryum; hacmiyle, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahiptir. Kendi alanında ‘ilk’leri ve ‘en’leri olan bir proje.

Ziyaretçiler, coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapmaktadırlar.




Miniatürk
Yaz döneminde hafta içi 09.00-19.00, haftasonu 09.00-21.00 arasında, kış döneminde hafta içi ve hafta sonu 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş tam5 TL, indirimli 3 TL.
212-222 28 82 Sütlüce




Şair Sunay Akın'la çocukluğun renkli hayal dünyasına yolculuk
Oyuncak Müzesi
Şair ve yazar Sunay Akın'ın, ailesine ait Göztepe'deki köşkte açtığı Oyuncak Müzesi, büyük küçük herkesi hayaller dünyasına taşıyor. En eskisi 1817 yılına ait olan yaklaşık 4000 oyuncağın sergilendiği müzenin tohumları, Akın'ın Almanya'nın Nürnberg kentindeki oyuncak müzesini ziyaret etmesiyle atılmış. Müzeciliğe ilgisi çocukluk yıllarına dayanan Sunay Akın, Türkiye'de de bir oyuncak müzesi kurmaya karar verince, gittiği şehirlerden çeşitli oyuncaklar toplayarak koleksiyonu oluşturmaya başlamış.

Pazartesi hariç her gün ziyarete açık olan müzede, oyuncak bebeklerden kurşun askerlere, arabalar, trenler gibi araçlara kadar her türden oyuncak sergilenmekte.

Ömerpaşa Caddesi Dr. Zeki Zeren Sokağı No:17 Göztepe / İstanbul
Tel: 0216 359 45 50 / 51




Rahmi M. Koç Müzesi
Salı - Cuma 10.00-17.00, Cumartesi-Pazar 10.00-19.00 arasında açık. Giriş tam 7 TL, indirimli 3.5 TL.
212-369 66 00 Hasköy




Atatürk Müzesi
Milli Mücadele'nin tohumlarının atıldığı ev
Mustafa Kemal'in I. Dünya Savaşı'nın ardından Suriye cephesinden ayrılarak İstanbul'a geldiği 1918'den, Samsun'a hareket ettiği 16 Mayıs 1919'a kadar ikamet ettiği evi, 1942'den bu yana "Atatürk Müzesi" olarak hizmet veriyor.
Müzede Atatürk'ün kişisel eşyaları, Milli Mücadele ile ilgili belgelerin yanı sıra, çeşitli ressamların Atatürk ve Milli Mücadele üzerine verdiği eserler de sergileniyor.
Pazar ve Perşembe günleri  dışında 09:00 - 16:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ücretsizdir.
Tel: 0212 240 63 19
Halaskargazi Cad. No. 250 Şişli




Can Geyran Deniz Kabukları Merkezini ziyaret edebilirsiniz.
Deniz kabuğu koleksiyoncusu Kemal Geyran, 35 yılı aşan bir süredir topladığı kabuklarını Dragos'ta Can Geyran Deniz Kabukları Merkezi'nde sergiliyor.
Dünya ve özellikle Türkiye denizlerindeki çok farklı deniz kabuklarını kapsayan, 300'e yakın türün 400 metrekarelik bir alanda sergilendiği Can Geyran Deniz Kabukları Merkezi'nin amacı öncelikle deniz kabuklarını tanıtarak deniz kültürünün gelişmesine ve sualtı yaşamının tanıtılmasına katkıda bulunmak ve koleksiyonerlerin bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunabilecekleri sosyal bir mekan oluşturmaktır.  Ticari bir amaç gütmeyen merkezin koleksiyonunda 1000'den fazla tür deniz kabuğu bulunmakta olup, 500'den fazla yayının bulunduğu bir de kütüphanesi vardır.
Can Geyran Deniz Kabukları Merkezi Salı, Çarşamba ve Pazar günleri saat 11.00-17.00 arasında açık. Giriş ücretsiz 216-383 16 62 Dragos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...