6 Mart 2012 Salı

Emilie Birbirinden Güzel Hikayeleriyle Nesil Çocuk Yayınlarında


Emilie serisi Nesil Çocuk yayınlarından çıktı.
Kırmızı şapkası, kırmızı elbisesi ve kırmızı ayakkabılarıyla oldukça sevimli bu minik kahraman; anne-babası, abisi ve kız kardeşiyle birlikte yaşıyor. Çok sevdiği kirpisi Arthur’u da yanından ayırmıyor.
 
Emilie, aslında sıradan bir kız. Oynuyor, ağlıyor, gülüyor, korkuyor, banyo yapmak istemiyor, ailesiyle kamp yapıyor, arkadaşlarını evinde misafir ediyor, bir dizi şanssızlıklar yaşıyor, yolunu kaybediyor. Eser çeviri de olsa gündelik hayatımızın asla gerisine düşmüyor, 2 yaşından itibaren tüm çocuklar için de gerek çizimi gerekse de kullanılan dil açısından uygun gözüküyor
Zehranur Yılmaz Kahyaoğulları Domitille de Pressense'nin metinlerini çevirmiş. Renklendiren ise Guimauv. Annelerin çocuklarına okuyabilecekleri bu seri, sayfa düzeni ve renkli yazılarıyla küçük yaştaki çocuklara kitap sevgisi kazandırma açısından önemli. Serinin olumsuz tek yanı ise çevirinin isimleri kapsamaması. Emilie, Arthur, Stephane, Elise, Alexandre, Nicolas, Guillaume, Sidonie... gibi isimler çocukların günlük hayatta karşılaşmayacağı sözcükler olduğundan zihinlerinde karmaşıklık yaratabilir. Bunlar olsa da bu tür seri kitaplar her zaman çocuklar için ilgi çekici olmuştur.
 
Çocuğunuz;
Uyumak istemediğinde
Keyifsiz olduğunda
Altını ıslattığında
Kabus gördüğünde
Yıkanmak istemediğinde
Arkadaşlarıyla sorun yaşadığında
Bir süre sizden ayrı kalması gerektiğinde
Ve benzer pek çok konuda, ona nasıl yaklaşmanız gerektiğini biliyor musunuz?
Emilie hikaye kitapları, bütün bu soruların cevabını tam da çocuğunuzun anladığı dilden veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...