17 Aralık 2015 Perşembe

Çocuklarda Yabancı Dil Eğitimine Kaç Yaşında Başlanmalı?

Şimdiye kadar çocuklarda yabancı dil eğitimi kaç yaşında başlamalı konusunda birçok araştırma yapıp, yazı okudum. Yapılan araştırmalar beynin erken yaşlarda çok hızlı geliştiğini ve yedi yaşına kadar bu hızlı gelişimin devam ettiğini, bu süreç içerisinde alınan yabancı dil eğitiminin ana dil seviyesine yaklaştığını gösteriyor. Bu nedenle de uzmanlar yabancı dil eğitiminin beyin gelişimi tamamlanmadan yani ergenlikten önce başlaması gerektiğini belirtiyor.

Kızım da ingilizce öğrenmeye 1,5 yaşında başladı. Yaklaşık 6 senedir ilgi uyandırıcı, eğlenceli oyunlar ve çalışmalar yaparak, kitap okuyarak, videolar, çizgi fimler izleyerek hem okulda hem de evde ingilizce öğrenimine devam ediyor.

Üye olduğum blog ve sitelerde bulduğum flashcardlar, çıktısı alınabilen veya satın aldığımız kitaplar ve eğlenceli ve bol resimli çalışmalar ile okul dışında evde de öğrenime devam ediyoruz. Bir süre önce okulundaki veli toplantısında görüştüğüm İngilizce öğretmeninin tavsiyesi de bol bol kitap okuma-dinleme, yaşına uygun ingilizce çocuk şarkıları, çizgi filmler ve yine videolar izleme yönünde.
İngilizce öğrenimi için yapılması gerekenleri basitçe sıralamak gerekirse:

1.     Bol bol kitap okuyun-okutun.

2.     Eğlenceli ve hoşuna gidebilecek, kesinlikle içinde Türkçe konuşulmayan oyunlar oynayın. (Kukla, flashcard, oyuncaklar, etrafınızda gördüğünüz eşyalar, çeşitli kutu oyunları)

3.     İngilizce çizgi fimler, videolar seyredin

4.     Youtube’dan şarkılar dinleyin.

5.     Okuma-yazmaya başladıysa bol resimli ve eğlenceli çalışmalar yapın
Biz evdeki ingilizce öğrenimimize bu şekilde devam ediyoruz.

İleride ingilizce eğitimi konusunda hangi sitelerden, bloglardan yararlandığım, kitaplarımızı nereden satın aldığım, hangi kitapları severek okuduğumuz  konusunda da paylaşımlarda bulunacağım.
Eğer sizinde çocuğunuza yabancı dil öğretimi konusunda paylaştığınız yazılarınız, siteler, oyunlar, bilgilendirici yazılar, yayınlar ve kitaplar varsa, lütfen yorumlarda bizimle paylaşınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...