7 Nisan 2012 Cumartesi

Çocukların Düşünme Becerileri Akıl Oyunlarıyla Geliştiriliyor


Kocaeli’de faaliyet gösteren Akıl Oyunları Akademisi’nde tasarlanan 500 civarında oyunla 4-12 yaş grubu çocukların düşünme ve dikkat becerileri geliştiriliyor

 

Akıl Oyunları Akademisi’nin kurucusu Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, genel merkezi Bursa’da olan akademinin Kocaeli’de 2 yıldır faaliyet gösterdiğini söyledi.

Çocukların düşünme becerilerini oyun yöntemleriyle geliştirmeye yönelik olan akademide 4-12 yaş grubu çocuklara eğitim verdiklerini ifade eden Gergerlioğlu, günümüzde çocuklarda dikkat eksikliğinin çok yaygın olduğunu belirtti.

Bilgisayar ve televizyon karşısında uzun zaman harcamanın çocuklarda algılama eksikliği meydana getirebildiğini kaydeden Gergerlioğlu, şöyle konuştu: ‘’Dikkat, hafıza, görsel algı, sorun çözme ve akıl yürütme kategorilerinde çeşitli akıl oyunları oynatarak çocukların gelişimini hedefliyoruz. Bunun için oyunlar ürettik. Bilgisayarda tasarımlarını yaptık ve 500 civarında oyun grubunu çalışmamıza kattık. 8 aylık müfredat halinde kademe kademe ilerleyen, basitten zora doğru ilerleyen sistemle çocuklarımıza özel sınıflarda, özel oyun rehberi eşliğinde oynatıyoruz. Sınıflarımız en az 3 en fazla 6 kişilik.’’

Akıl oyunlarının masa etrafında oynandığını, kart, ayna, domino taşı, renk skalası, rakam kataloğu gibi çok sayıda materyali bulunduğunu belirten Gergerlioğlu, aç kapa, dikkat çemberi, kelime oyunu, misafirperver, şaşı göz, 9  taş, sudoku, bahçıvana yakalanma adı verilen çok sayıda oyunların sürekli yenilerek oynatıldığını belirtti. Görsel ve geometrik algıyla ilgili oyunlarda çocuğun geometrik ve görsel algısının da test edildiğini ifade etti.

1 yorum:

  1. Keşke bu oyunlara ulaşabileceğimiz bir kaynak olsa.:(
    http://miniklerveanneleri.wordpress.com/

    YanıtlaSil

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...