24 Mayıs 2012 Perşembe

Bu Haftasonu Çocuklarla Nereye Gidilir, Neler Yapılır?

Keyifli, mutlu ve güneşli bir haftasonu diliyorum...




Mickey’nin Müzik Festivali  Trump Towers Mall’da devam ediyor.

Akbank Sanat’ın Mayıs Ayı Çocuk Atölyelerine katılabilirsiniz.




Dünyaca Ünlü Avrasya Sirki  İstanbul'da


İstanbul Oyuncak Müzesi  Mayıs Ayı Etkinlikleri


Anadolu Ateşi   Antalya’da


Doğuş Otomotiv “Trafik Hayattır” Sergisi   Bilim Merkezi’nde

 

 

Kurbağa Prens
Sürekli yalan söyleyip herkese kötü davranan kendini beğenmiş güzel prenses, kendisine büyük bir iyilik yapan kurbağaya da kötülük yapar ve kalbini kırar. Daha sonra kötü kalpli büyücünün elinden de iyi kalpli kurbağanın yardımı ile kurtulur. Prenses yaptığı hatayı anlar, pişman olur. Kurbağadan özür diler, bir daha kimseye kötü davranmayacağına söz verir. Tekrar prens olan kurbağa ile mutlu bir yaşam sürerler.
27 Mayıs 2012 15:00



Hansel ve Gretel
Grimm kardeşlerin aynı adlı masalından uyarlanan müzikli çocuk oyununda zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikayesi komik bir dille anlatılmaktadır. Oyundaki şarkılara koreografi uygulanmıştır.
26 Mayıs 2012 15:00
Halis Kurtça Kültür Merkezi, İstanbul




Koşkoş - Hazine Peşinde
Çok güzel şarkılarla ve çocukların yoğun katılımıyla devam eden oyun sonunda, televizyon ve internet oyunlarıyla çevrilmiş çocuklarımızın hayatına, onların uzun zamandır ihmal ettiğini düşündüğümüz başucu dostlarını tekrar sokabilmeyi amaçlıyor; kitaplar…
Tarih: 27 Mayıs 2012
Yer: Halis Kurtça Kültür Merkezi/İstanbul
 


Külkedisi Harikalar Diyarında
Külkedisi babasını kaybettikten sonra üvey annesi veüvey ablalarıyla yaşamaya başlar. Ancak işler babasınınsağlığındaki gibi değildir artık. Kendisine hizmetçilik yaptırılmaktave tavan arasında küçük bir odada yaşamaktadır.Bir gün yine odasında otururken iki minik fareyletanışır ve onlarla dost olur. Bu arada ülkenin kralı oğlunuevlendirebilmek için bir balo tertipler. Külkedisi baloyagidemediği için çok üzgündür. Fakat iyilik meleği kendisineyardım eder. Külkedisi baloya gider ve daha önceormanda karşılaştığı prens ile tanışır. Saat 12’yi gösterdiğindebüyü bozulur ve Külkedisi’nden geriye bir camayakkabı kalır prensin elinde… Prens Külkedisi’ni bulmakiçin türlü maceralar yaşar. Ve mutlu son…
26 Mayıs 2012 12:00
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul
 
 
Zıp Zıp Çocuk Müzikali
Doğanın mucizesi pembe bir kangurunun olağan üstü serüvenleri... Pembe kanguru Zıp Zıp, memleketi olan Avustralya’dan bir sirke satılmak üzere yurt dışına kaçırılır. Türkiye’den geçerlerken kaçıp, küçük kız Bıcırlarınevine sığınır. Bıcır, sevimli köpeği Köpük’ün de yardımıyla, Zıp Zıp’ı kötü adamlardan korumak için bir mücadele başlatır. Eğlenceli maceraların sonunda, yalnız onlara değil, tüm doğa düşmanlarına unutulmaz bir ders verirler. Pedagojik danışmanlar gözetiminde yazılan oyunumuz, küçük arkadaşlarımıza çevre bilincini, doğa ve hayvan sevgisini aşılıyor. Ayrıca aile sevgisi, arkadaşlık, dayanışma gibi kavramları öne çıkarıyor. Üstelik bunları, danslı müzikli çok eğlenceli bir dille sunuyor.
26 Mayıs 2012 12:00
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul


Sihirli Reçeller
Gandalf tıpkı masallardaki gibi bir orman evinde yaşayan oldukça lezzetli ve güzel görünen; fakat büyülü reçeller yapmakta ve dünyanın en kötü büyücüsü olmak için çocukları kandırıp kendisine köle yapmak istemektedir. Birgün ormana ailesinden habersizce gelen Zeynep’i görür, güzel sözler ve lezzetli reçellerden bahsederek onu evine götürür. Zeynep’in annesi Cemile kızını merak ettiği için her yerde onu aramaktadır ve tam ümidini kaybetmişken iyilik babasını görür. Sırtında heybesi olan ve herkese iyilik yapmak için şehir şehir dolaşan iyilik babası ile Zeynep’i kurtarmak için Gandalf’ın evine giderler. Aklında sadece kötülük olan Gandalf, başına geleceklerden habersizdir.
26 Mayıs 2012 12:00
Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul
27 Mayıs 2012 12:00
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul
 
 
Oyun Gezegeni
Gezegenin kralı Yüce Lobut, gezegende oyun ve dansı yasaklamıştır. Palyaço Uno’nun gezegende tekrar oyun ve danslı günlere dönme çabasını anlatan müzikli ve danslı interaktif çocuk oyunu. Çocuklar hiç sıkılmadan keyifle seyredecek.
27 Mayıs 2012 12:00
Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul


Cız Bız’la Bız Bız
Kahramanlarımız, Cız Bız ve Bız Bız; küçük bir kovanda yaşayan odukça neşeli, yaramaz ve şakacı sevimli arılardır. Günlerini kovan dışında oyunlar oynayıp şarkılar söyleyip, bal toplayarak geçirirler. Birbirinden güzel ve hoş kokulu çiçeklere konar ve bal toplarlar. Fakat gün geçtikçe bu onlara sıkıcı gelmeye başlar. Kovanın yakınlarında dolaşıp durmaktan sıkılırlar. Kovandan daha uzak yerlerde neler olduğunu merak ederler. Fakat büyüklerinden duydukları hikayelerden oralarda pek çok tehlike olduğunu bildiklerinden uzaklaşmaya cesaret edemezler. Ancak günlerden bir gün Arı Maya, Cız Bız’la Bız Bız’ın yanına gelir ve kraliçe arının çok hasta olduğunu, iyileşebilmesi için onların yardımına ihtiyacı olduğunu söyler. Kraliçenin iyileşebilmesi için çok uzaklardaki Cıngıllı ormanına gidip “çin çin” çiçeklerinin tozlarından getirmeleri gerekmektedir.
27 Mayıs 2012 15:00
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul
 
 

Kırmızı Başlıklı Kız

Kırmızı başlıklı kız arkadaşı komik sincap la oynarken annesi onlara içinde kek olan bir sepet verir ve anneannesine götürmesini ister. Yola koyulurlar kekin kokusunu alan kurtla aralarında eğlenceli bir çekişme başlar. Komik olaylarla örülen yolculukta aslan kral, tırtıl, kuzu, maymun gibi sevimli hayvanlarla arkadaş olurlar konuşan ormana varıp yollarını karıştırırlar, oyun ilerledikçe heyecanlı bir maceraya dönüşür.

26 Mayıs 2012 14:00

Mekan: Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi - İstanbul




Yapı Kredi Kültür Merkezi

Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde Mayıs ayı boyunca her Cumartesi farklı yaş grupları için yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı eşliğinde ücretsiz yaratıcı drama ile kitap okuma atölyeleri gerçekleştirilecektir:
Cici Pisi Tedi ( 5-7 yaş )
Küçük Tedi, kardeşlerine bakabilmek için okuma-yazmayı öğrenemeden okulundan ayrılmak zorunda kalmış, bir çikolata fabrikasında çalışmaya başlamıştı. En büyük hayali çok sevdiği resimli kitapları okuyabilmekti. Peki ama okula gidemiyorsa bunu nasıl yapacaktı? Bir gün “Buldum!” diye bağırdı. Aklına çok güzel bir fikir gelmişti! Gerçek mutluluğu satın alabildiklerimizde değil, daha ötesinde aramak gerekiyor. Paylaştıkça çoğalan, renklenen bir dünyanın kapılarını aralıyor küçük Tedi’nin hikâyesi: Çocukların zihninde “hedef koyma”, “planlama”, “sorun çözme”, “çalışma”, “arkadaşlık” ve “sorumluluk alma” gibi temel kavramları yaratırken, daha güzel bir dünya için bize umut veriyor… Kuşlardan kelebeklere, balonlardan şekerlemelere, çocukların içini ısıtacak neşeli detaylarla dolu bir “Tedi dünyası”…  Çocuklar Tedi’nin renkli dünyasında keyifli bir gezintiye çıkacaklar.
26 Mayıs 2012 Cumartesi   Saat: 12.00-13.30

La Fontaine’in Masalları  ( 9-12 yaş )
Orhan Veli’nin, ilk basımı 55 yıl önce Doğan Kardeş Yayınları arasında yapılan ve o tarihten bugüne birçok kez basılan La Fontaine’in Masalları adlı çevirisi, renkli resimler, düzeltmeler ve eklerle yeniden yayımlandı. Dağıstan Çetinkaya’nın bu kitap için özel olarak yaptığı renkli resimlerle bezenen La Fontaine’in Masalları, şairine ve onları Türkçe söyleyen Orhan Veli’ye yaraşır bir güzellikte okurlarıyla buluşuyor.  “La Fontaine’in Masalları”nın yaratıcı okumasının yapılacağı atölyede, çocuklar La Fontaine tanımlarını ve edebiyatın Fabl türünü öğrenecekler.
26 Mayıs 2012 Cumartesi Saat: 12.00-13.30

Etkinlikler ücretsiz olup 24 çocuk ile sınırlıdır.
Rezervasyon için  0 212 252 47 00 ( Dahili :503 ) no.lu telefonu arayabilirsiniz.
Adres:  Yapı Kredi Kültür Merkezi İstiklal Caddesi No: 161-161A Kat: 4 Beyoğlu İstanbul





Red Kit İstanbul’da
Yapı Kredi Kültür Merkezi, 10 Mayıs - 17 Haziran tarihleri arasında yılın en eğlenceli sergilerinden birine ev sahipliği yapıyor... Red Kit İstanbul’da sergisi, Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu daha yakından tanımak isteyenleri bekliyor.
Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik’in küratörlüğünde hazırlanan “Red Kit İstanbul’da” sergisi, 10 Mayıs – 17 Haziran tarihleri arasında Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu İstiklal Caddesi’nde ağırlıyor.
Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri...
10 Mayıs - 17 Haziran 2012
Mekan: Yapı Kredi Kültür Merkezi - İstanbul





Sapphire Alışveriş Merkezi

Sapphire Alışveriş Merkezi’nde, İstanbul Drama Sanat Akademisi işbirliği ile Mayıs ayı boyunca her Cumartesi-Pazar 13.00-18.00 saatleri arasında çocukları birbirinden eğlenceli, birbirinden heyecanlı atölyeler bekliyor.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek  Yağmur Ormanlarını Tanıyalım, Arkadaş Canlısı Canavarlar, Mısırlılar-Meçhul Mumyanın Mabedi, Buz Devri’nde Neler Oldu,  Çılgın Marslılar başlıklı atölyelerin yanı sıra, resim, boyama, ritim, masal, mozaik ve karikatür atölyeleri de gerçekleştirilecek, ayrıca doğaçlamalar yapılacak.
Ayrıca Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek binasına gitmişken çarşı kısmından asansörle binanın en üst katına çıkıp İstanbul’u tepeden görmek mümkün. Bunun yanısıra İstanbul Sapphire 360 derece Seyir Terasında bulunan simülasyon helikopteri ile de İstanbul’u helikopter ile gezme imkanı bulabilirsiniz





Profilo

Çocukların Merkezi

Profilo AVM, çocuklara renkli bir dünya sunuyor. Her Cumartesi ve Pazar günleri saat 14:00-18:00 arasında Profilo Alışveriş Merkezi 3. Kat’da Kiddyland’in önünde birbirinden sevimli palyaçolar tüm çocukları bekliyor. Günboyu birbirinden eğlenceli yarışmalar, oyunlar, yüz boyama, sosis balonlar ile çocuklar doyasıya eğlenebiliyorlar.

Piyano Dinletisi

Keyfili alışverişleriniz sırasında bir dinlenme noktası olan Green Court’da haftaiçi solo piyano dinleyebilir, hafta sonları solist eşliğinde dünya müziklerine  saat 17:00-19:00 arasında eşlik edebilirsiniz.





Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi
İnsanoğlunun ilk çağlardan itibaren kendini ifade etme biçimi olarak hayatın her alanında kullandığı sanat, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi’nde Daima Sanat’a dönüşüyor.
Çocuklardaki potansiyel yaratıcılığı açığa çıkararak estetize edilmiş bakış açısını bütün bir hayata yaymalarını hedef alan 7 Sanat Projesi, güzel sanatların kendi içinde ayrılan türleri Tiyatro, Yapı, Sinema, Resim ve Heykel, Dans, Müzik ve Edebiyat sanatlarını içerecek. Her sanat dalı birer saat süren atölyelerle çocuklarla buluşacak, atölyeler 5 Mayıs-17 Haziran 2012 tarihleri arasındaki hafta sonlarında 14.00-18.00 saatleri arasında devam edecek.
Beylikdüzü Migros AVM Çocuk Kulübü üyelerinin ve minik ziyaretçilerin ücretsiz katılımına açık olacak süreç, çocuklarının sanatsal alanlarda yetkinleşmesini arzu eden aileler için de büyük bir fırsat olacak. Proje; minik katılımcılara sanatsal ve kişisel gelişimleri noktasında büyük katkılar sağlayacakken, takım halinde çalışma, gözlem, araştırma, algılama, yaratıcılık, farkındalık, sentez gibi mental ve motor becerilerine de artı değerler katacak. Uzman eğitmenleri önderliğinde söz konusu tüm sanatları ayrıntılarıyla tanıyacak olan minikler, her sanat dalına ait uygulamalı çalışmayla teorik ve teknik düzeyde yetiştirilecekler.
Beylikdüzü Migros AVM Çocuk Kulübü 7 Sanat Projesi Etkinlik Programı
7.GÜN / 26 Mayıs 2012  
14.00 – 18.00 BOYAMA ATÖLYESİ
14.00 – 15.00 Masal Atölyesi- Heykellerin Masalı
15.00 – 16.00 Leonardo da Vinci Heykel Atölyesi (Kağıt Hamuru)
16.00 – 17.00 Rodin Heykel Atölyesi (Kil)
17.00 – 18.00 Michelangelo Heykel Atölyesi (Porselen Hamuru)
8.GÜN / 27 Mayıs 2012 
14.00 – 18.00 BOYAMA ATÖLYESİ
14.00 – 15.00 Ünlü Ressamlar Atölyesi – Van Gogh
15.00 – 16.00 Kolaj Atölyesi- Rembrandt
16.00 – 17.00 Hareketli Boyama Atölyesi –J. Pollock
17.00 – 18.00 Yaratıcı Drama Atölyesi- Renklerin Dili
Ayrıntılı bilgi için 0 212 256 00 22 ya da 0 555 985 50 10 no.lu telefonları arayabilirsiniz.






Landora Temalı Oyun Parkı Ora Alışveriş Merkezinde
Ora AVM’nin giriş katındaki Landora’ya bir prenses şatosu kapısından giriliyor. Her kız çocuğunu cezbedecek cinsten bu prenses şatosu Landora’nın kapalı alanını oluşturuyor.  Hem kapalı hem de açık alanlarında dönme dolap, atlı karınca, gondol, gibi lunapark eğlence araçları bulunuyor.  Prenses şatosunun ikinci katında Prenses Sofie’nin prenses odası ve süs püs odası olması planlanıyor. Açık alanların kullanımına da en kısa zamanda başlanacağı söyleniyor.  Sergi alanında Otomat Cabaret Sergisi var. Sergide 40 adet mekanik hareketli oyuncak düğmelerine basınca harekete geçiyorlar.  Giriş haftaiçi ücretli değil. Ancak oyun alanına girdikten sonra oyuncakları kullanabilmek ve sergiyi görebilmek için Landora tarafından verilen kartlara kredi yükleniyor. Haftasonu ise kişibaşına 3 TL ücret alınıyor.
Altıntepsi Mahallesi, Ferhatpaşa Çiftliği Mevkii, Çiftlikli Cad  Bayrampaşa / İstanbul 
0212) 640 25 20





Türk Balon
Kadıköy Meydanında Deniz Otobüsleri iskelesi yanından kalkan Türk Balonuna binebilirsiniz.
Balonla İstanbul’un tarihi yarımadası, Haliç, Boğaz, Marmara Denizi ve adaları kuşbakışı görmek mümkün. Yaklaşık 150 metre havalanan ve yaklaşık 15 dakika havada kalan balonla çocuklarınıza ilginç bir deneyim yaşatabilirsiniz. (7 yaş altı ücretsiz) 216 347 67 03




Parkada Bayrampaşa Şehir Parkı
270 dönüm arazi üzerinde bulunan “Parkada” eğlence ve dinlenme alanıdır. 2003 yılında hizmete açılan parkta tenis, basket, volybol alanları, gölet ve koşu parkuru, halı sahalar, lunapark , oyun parkları, küçük hayvanat bahçesi ve kafeler bulunmaktadır. Bayrampaşa ilçesinin en büyük açık alan parkıdır ve hergün açıktır
Hudut yolu üzeri Kocatepe – Bayrampaşa




Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi
Darıca Faruk Yalçın Hayvanatlar Alemi ve Botanik Bahçesi, 80 dönümlük alanda, 200 çeşide yakın 2.000 adede yaklaşan hayvan nüfusu ile ülkemizin en çok türe sahip hayvanat bahçesidir. Ayrıca 250  bitki türünün üzerindeki zenginliğiyle de, Türkiye’nin sayılı botanik parkları arasındadır
Tuzla Cad. No:15 Bayramoğlu – Darıca





İSTANBUL AKVARYUM
Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu
Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi...

İstanbul Akvaryum; hacmiyle, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahiptir. Kendi alanında ‘ilk’leri ve ‘en’leri olan bir proje.

Ziyaretçiler, coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapmaktadırlar.
Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul
Telefon: 0212) 574 21 30



Turkuazoo
8 bin m2’lik alanı 80 m’lik su altı tüneli ile Türkiye’nin ilk modern ve dev akvaryumu Turkuazoo dünyanın dört bir yanından getirilen su altı canlılarıyla tanışma imkânı sağlıyor ve ziyaretçilerine daha önce yaşamadıkları unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Kocatepe Mah. Paşa Cd. Forum AVM Bayrampaşa – İstanbul


İstanbul Dolphinarium
Avrupa’nın en büyük, kapalı yunus gösteri merkezi. Profesyonel kadrosu ile İstanbul Dolphinarium’da yunusların gösterilerini izleyebilir, yunuslar ile rehabilitasyon programlarına katılabilir, yunuslar ile yüzebilir ve dalış yapabilirsiniz.
Silahtarağa Cad. No:2/4 Eyüp – İstanbul




Miniatürk
Yaz döneminde hafta içi 09.00-19.00, haftasonu 09.00-21.00 arasında, kış döneminde hafta içi ve hafta sonu 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş tam5 TL, indirimli 3 TL.
212-222 28 82 Sütlüce



Sakıp Sabancı Müzesi
Sakıp Sabancı Müzesi,10 Haziran 2012 tarihine kadar “Rembrandt ve Çağdaşları – Hollanda Sanatının Altın Çağı” sergisini ağırlıyor. Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı vesilesiyle hazırlanan sergi, Rijksmuseum ile dünyanın önde gelen özel bir koleksiyonuna ait eserleri, Türkiye’de ilk kez izleyicilerle buluşturuyor.
Sergi kapsamında çocuklar, 17. yüzyıl Hollanda sanatı ve kültürü ile tanışacaklar. Sergi bitimine dek sürecek ücretsiz atölye çalışmalarında öğrenciler resim, tiyatro, sanat tarihi, fotoğraf, yaratıcı drama ve edebiyat gibi pek çok disiplinle zenginleştirilmiş programlara katılabilecekler.
Altın Çağ Modası; Kostüm Tasarımı Atölyesi
Çocuklar, tablolar üzerinden dönem kostümlerini, aksesuarlarını ve giyim tarzlarını tanır; çeşitli kağıt ve süsleme malzemeleri kullanarak kendileri de bu kostümlerden tasarlarlar. Bu kostümlerle poz verir ve fotoğrafla ölümsüzleştirirler.
Altın Çağda Bir Ressam; Yaratıcı Drama Atölyesi
Barok dönemin kostüm ve müzikleri kullanılarak, Altın Çağ’da Hollanda’nın yaşam tarzı, sosyal ve ticari hayatı ile tüm bunların sanata ve sanatçıya yansımaları konusunda farkındalık geliştirmeleri amacıyla yaratıcı drama oyunları oynarlar.
Tablolar Konuşuyor; Yaratıcı Yazma Atölyesi
Çocuklar, portre resimlerini inceleyip analiz ederler. Yaratıcı yazma yöntemi ile ressamlara mektuplar yazar ve kendi cümleleri ile resimleri değerlendirirler. Toplu portrelerdeki konuşma balonlarına diyaloglar eklerler.
Tiyatrocularla Sanat Tarihi Atölyesi
Çocuklar, Altın Çağ, Barok Dönem ve Hollanda Sanatı kavramlarını “sanat tarihi” başlığı altında, renkli ve eğlenceli doğaçlama gösterilerle öğrenirler. Tarihi kostümleri ve makyajları ile dönemin insanlarına dönüşen tiyatro oyuncularının yönlendireceği bu çalışmada, dönemi anlatan dekorlar kullanılarak, çocuklar Altın Çağ’a götürülür ve o çağı hissetmeleri sağlanır.
Hollanda’yı Bir Kutuya Sığdırmak; Diaroma Atölyesi
Kır ya da şehir yaşamı, Hollanda’da bir pazar yeri ya da gündelik yaşam konulu tablolardan seçen çocuklar bu görüntüleri üç boyutlu ama minimalize ederek tasarımlarlar. Evleri, bahçeleri ve insanları küçük platformlar üzerine yerleştirirler.
Resim Atölyeleri
Çocuk atölye mekânı, Rembrandt’ın, Ruisdale’in ve Hals’ın atölyelerine dönüştürülerek, çocukların bu sanatçıları ve onların tarzlarını anlamaları sağlanır. Rembrandt’ın tablolarındaki gölge ve ışığı, Ruisdale’in tablolarındaki dramatik gökyüzü manzaralarını ve Frans Hals’ın aniden yakalanmışlık duygusu veren portreleri, onların ortamlarında yapmayı denerler. Rembrandt’la Işık ve Gölge, Ruisdale ile Gökyüzü Manzaraları, Frans Hals ile Portreler
Altın Çağ’a Seyahat; Fotoğraf Atölyesi
Büyük fırfırlı yakalar, balon kollar, kabarık etekler, abartılı dantelli ayrıntılar, bol kıvrımlı kumaşlar, gösterişli şapkalar ve aksesuarlarla ressama poz veren Hollandalı tüccarlara, politikacılara, yüksek mevkideki insanlara dönüşen çocuklar tablolardaki portreleri ve anları canlandırırlar. Bu anlar fotoğraflanarak, ölümsüzleştirilir ve çocuklara hediye edilir.
Tablo Koruma Bilimi; Konservasyon Atölyesi
Müzedeki eserlere zarar veren etkenleri ve eserlerin nasıl korunduğunu eğlenceli bilimsel deneyler içinde anlamaya çalışmak için tasarlanan bu atölye çalışmasında, çocuklar müzenin eser deposunu da görme şansı yakalarlar.
Sakıp Sabancı Müzesi Mayıs 2012 Hafta Sonu Çocuk Sanat Atölyeleri Programı
26 Mayıs 2012 Cumartesi – Ruisdale ile Gökyüzü Manzaraları; Resim Atölyesi
Saat 11.00 – 13.00, 1998 – 2000 doğumlular
Saat 14.00 – 16.00, 2001 – 2003 doğumlular
27 Mayıs 2012 Pazar – Ruisdale ile Gökyüzü Manzaraları; Resim Atölyesi
Saat 11.00 – 13.00, 2004 – 2005 doğumlular
Saat 14.00 – 16.00, 2006 – 2007 doğumlular
 Ayrıntılı bilgi almak için 0 216 550 97 62 no.lu telefonu arayabilirsiniz.
Atölyeler ücretsiz olup kayıt için lütfen tıklayınız.




Adalar Müzesi ile yaz mevsimine kültür dolu bir başlangıç

İstanbul’un en güzel yeri olan Adalar’ın kültür varlıklarını sanatseverlerle buluşturan Adalar Müzesi, mayıs ayında düzenlediği kültürel etkinliklerle yazı karşılıyor. Edebiyat, tiyatro ve müziğin dünyasını İstanbul’un ilk kent müzesinde keşfetmek isteyenler ilk vapurla Adalar Müzesi’ne bekleniyor!

Edebiyat ne işimize yarar?
Edebiyat kişilerin kendilerini tanımaları ve birbirleriyle iletişim kurmaları için en önemli araçlardan biridir. Bir başka deyişle, dünyadaki tüm insanları buluşturan ortak bir paydadır. Adalar Müzesi “Edebiyat Ne İşimize Yarar?” sorusundan yola çıkarak ünlü yazar Buket Uzuner’i müzede ağarlıyor. 26 Mayıs Cumartesi saat 15:30’da gerçekleşecek olan söyleşide katılımcılar edebiyatın dünyasına uzun bir yolculuk yapacaklar

 

 

 

Oyuncak Müzesi
Şair ve yazar Sunay Akın'ın, ailesine ait Göztepe'deki köşkte açtığı Oyuncak Müzesi, büyük küçük herkesi hayaller dünyasına taşıyor. En eskisi 1817 yılına ait olan yaklaşık 4000 oyuncağın sergilendiği müzenin tohumları, Akın'ın Almanya'nın Nürnberg kentindeki oyuncak müzesini ziyaret etmesiyle atılmış. Müzeciliğe ilgisi çocukluk yıllarına dayanan Sunay Akın, Türkiye'de de bir oyuncak müzesi kurmaya karar verince, gittiği şehirlerden çeşitli oyuncaklar toplayarak koleksiyonu oluşturmaya başlamış.

Pazartesi hariç her gün ziyarete açık olan müzede, oyuncak bebeklerden kurşun askerlere, arabalar, trenler gibi araçlara kadar her türden oyuncak sergilenmekte.

Ömerpaşa Caddesi Dr. Zeki Zeren Sokağı No:17 Göztepe / İstanbul
Tel: 0216 359 45 50 / 51




Rahmi M. Koç Müzesi
Salı - Cuma 10.00-17.00, Cumartesi-Pazar 10.00-19.00 arasında açık. Giriş tam 7 TL, indirimli 3.5 TL.
212-369 66 00 Hasköy





Atatürk Müzesi
Milli Mücadele'nin tohumlarının atıldığı ev
Mustafa Kemal'in I. Dünya Savaşı'nın ardından Suriye cephesinden ayrılarak İstanbul'a geldiği 1918'den, Samsun'a hareket ettiği 16 Mayıs 1919'a kadar ikamet ettiği evi, 1942'den bu yana "Atatürk Müzesi" olarak hizmet veriyor.
Müzede Atatürk'ün kişisel eşyaları, Milli Mücadele ile ilgili belgelerin yanı sıra, çeşitli ressamların Atatürk ve Milli Mücadele üzerine verdiği eserler de sergileniyor.
Pazar ve Perşembe günleri  dışında 09:00 - 16:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ücretsizdir.
Tel: 0212 240 63 19
Halaskargazi Cad. No. 250 Şişli





Can Geyran Deniz Kabukları Merkezini ziyaret edebilirsiniz.
Deniz kabuğu koleksiyoncusu Kemal Geyran, 35 yılı aşan bir süredir topladığı kabuklarını Dragos'ta Can Geyran Deniz Kabukları Merkezi'nde sergiliyor.
Dünya ve özellikle Türkiye denizlerindeki çok farklı deniz kabuklarını kapsayan, 300'e yakın türün 400 metrekarelik bir alanda sergilendiği Can Geyran Deniz Kabukları Merkezi'nin amacı öncelikle deniz kabuklarını tanıtarak deniz kültürünün gelişmesine ve sualtı yaşamının tanıtılmasına katkıda bulunmak ve koleksiyonerlerin bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunabilecekleri sosyal bir mekan oluşturmaktır.  Ticari bir amaç gütmeyen merkezin koleksiyonunda 1000'den fazla tür deniz kabuğu bulunmakta olup, 500'den fazla yayının bulunduğu bir de kütüphanesi vardır.
Can Geyran Deniz Kabukları Merkezi Salı, Çarşamba ve Pazar günleri saat 11.00-17.00 arasında açık. Giriş ücretsiz 216-383 16 62 Dragos

 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...