16 Temmuz 2012 Pazartesi

Pişik Sorunuyla Karşılaşınca Neler Yapabiliriz?

Pişik aslında sadece bebeklerin değil küçük çocukların da en büyük sorunu...

Kızım dört yaşını bitirmesine rağmen sanırım son günlerde yaşanan sıcaklardan ve gündüz okulda tuvalet çıkışı temizliğini tam olarak yapmamasından dolayı sık sık pişik sorunuyla karşılaşıyoruz.

O anki duruma göre ya banyo yaptırarak ya da ıslak mendille gereken temizliği yapıp, pişik oluşan bölgenin iyice kurumasını bekledikten sonra Desitin pişik kremini uyguluyorum.

Kızım doğduğunda doktorumuzun tavsiyesiyle yaklaşık iki ay Hametan isimli sadece eczanelerde satılan bir krem kullanmıştık. Daha sonra Nivea’nın pişik kremini birkaç ay kullandık ve bu dertten çok muzdarip olan bir arkadaşımın tavsiyesiyle de Desitin pişik kremini kullanmaya başladık.

Kızımın bebekliğinden beri  pişik konusunda çok problem yaşamadık ama her zaman hem doktorumuzun tavsiyelerine uyduk hem de tavsiye edilen bir  pişik kremini kullandık. Bazen etraftan çok duyuyorum ve pişik kremlerinden sonuç alamayan anneler artık başka annelerden tavsiyeler alıp, uygulamalar yapıyorlar.

Çocuk doktorumuzdan ve okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla benim  uyguladığım ve en çok üstünde durduğum noktalar şunlardı:

Bence çocukların cildi yetişkinlere göre çok daha hassas olduğu için yapılması gereken en önemli şey bebeklerin cildini temiz tutmak.

Ev ortamındaysak temizliği su ile dışarıdaysak ıslak havlu ile yapmak.

Pişik oluşan bölge su ile temizlenmişse veya ıslak mendil ile silinmişse tam olarak kurumadan pişik kremini uygulamamak ve bebek bezini takmamak.

Eğer bütçeniz yeterliyse en kaliteli bebek bezini kullanmak.

Bademyağı, zeytinyağı ve çinko içeren pişik kremlerini tercih etmek.

Genelde anneler veya bakıcılar dışkının (büyük tuvaletin) pişik yapacağını düşünerek sadece idrar (küçük tuvalet) yapıldığında bebek bezini yeteri kadar sıklıkla değiştirmezler. Halbuki idrar da pişiğe sebep olur ve bebek bezi en az 2-3 saatte bir değiştirilmelidir.

2 yorum:

  1. Küçükken kızımda çok muzdarip oldum pişikten.Önceleri ne kullandıysam fayda etmedi.Sonra doktor Trosyd diye bir krem verdi.İyi geldi.Daha sonra ben doğal yolları kullanmak istedim.Kızarıklık başlayınca kantaron yağı sürüyordum, pişiği engelliyordu.Ayrıca kantaron yağının başka birçok faydası daha var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paylaşım için teşekkürler, umarım bu dertten muzdarip olan başka annelerin de işine yarar bu bilgiler...

      Sil

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...