13 Ocak 2013 Pazar

Erkek Çocuk Sahibi Anneler, Siz de İleride Bu Kadar Düşünceli Olabilir misiniz?

Asçiligi ün yapmis yasli bir kadin, aksam yemegine gelecek olan oglu ve yeni gelini için yine mutfagina kapanmis, yemek yapiyordu. Ayni aksam yemege eski bir aile dostu da davetliydi.

Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarinda çok sasirtici bir durumla karsilastilar. Yasli kadinin o gece yaptigi yemekler degme oburlarin bile istahini kapatacak kadar berbatti. Tatlilar un kokuyordu, patatesler yanmisti, köfteler ise neredeyse hiç pismemisti.

Oglu, yeni gelini ve aile dostu, kadincagiza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptilarsa da, yemek sirasinda pek istahli göründükleri söylenemezdi.

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostlari ise biraz daha kaldiktan sonra gitmeyi düsünüyordu. Oglu ve gelini gittikten sonra, yasli kadina: "Senin harika bir asçi oldugunu adim gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü?

Bence ya hastasin ya da bir sorunun var" dedi. Yasli kadin gülümseyerek cevap verdi: "Hayir, hiçbir seyim yok. Kasten yaptim. Bu yemekten sonra oglum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatirlatip karisinin kalbini kiramayacak."

4 yorum:

  1. Her erkek annesi okumalı ve ders çıkartmalı. Bneim iki oğlum var bu durumda iki katı dikkatli olmalıyım. Çok güzel bir paylaşım:)

    YanıtlaSil
  2. akıllı bir anne böyle davranmalı. bende geleceğin kayıvalide adayı olarak aynen böyle yapmayı düşünüyorum. oğlumun mutluluğu için (bu biraz bencilce ama öyle:))

    YanıtlaSil
  3. Bilemiyorum o gün gelip de çok güzel yemekler yapmaktan sırf bu nedenle vazgeçebilir miyim acaba :))) İki oğlum var benim de :) Güzel paylaşım.

    YanıtlaSil
  4. harikaa ve çok ders verici dikkat edelimki yavrularımız ve eşleri bizim yaşadıklarımıza mazur kalmasınlar değil mi :)

    YanıtlaSil

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...