9 Şubat 2012 Perşembe

Akatlar Kültür Merkezi'nde Dört Yeni Müzikli Çocuk Oyunu

Akatlar Kültür Merkezi’ni oturduğumuz yere yakın olduğu ve hemen yanında otoparkı bulunduğu için tercih ediyorum.
 
Çilek Kız

Çilek Kız, kızımın gittiği ilk tiyatro oyunu. Oyunu çok beğenmiştik. Konusu, oyuncular, müzikler harikaydı. Oyun başlamadan önce merkezin girişinde animatörler vardı, çocukların yüzleri boyandı ve şişirilen balonlar dağıtıldı. Oyun bittiğinde başroldeki oyuncular ile fotoğraflar çekildi. Çıkışta içinde oyunda seslendirilen şarkıların bulunduğu bir CD  vermişlerdi.


Eve geldikten sonra şarkı sözleri kısa sürede ezberlendi ve yeni dans figürleri geliştirildiJ İlk zamanlar eve misafirlerimiz geldiğinde hemen Çilek kız CD’si açılıyor ve gösteri yapılıyordu. Tabii bu olayın üzerinden bayağı bir zaman geçti ve artık kızım büyüdü, akıllandı, artık öyle herkeslere gösteri yapmıyor maalesef.  Üzerinden yaklaşık 1,5 sene geçmesine rağmen kızım hala “Anne beni Çilek Kız’a götür” diyor ve CD’sini devamlı çalıyor.
Çilek Kız Oyunununa gitmenizi tavsiye ederim.

Çilek Kız ve arkadaşları geleneksel pasta yarışmasına katılmak için hazırlık yaparlar. Amaçları büyük ödülü kazanıp hayvan dostlarına barınak yapmaktır. Arkadaşlık gibi değerleri ön plana çıkaran ve paylaşmanın önemini vurgulayan oyunda Çilek Kız ve arkadaşlarının aynı yarışmayı kazanmak isteyen kötü insanlara karşı ettikleri mücadele müzikle ve komik bir dille anlatılıyor.

Oyunda yer alan 23 şarkıya özel koreografi uygulanmıştır.
12 Şubat 2012 13:00 - 26 Şubat 2012 13:00
 

Hansel ve Gratel
Geleneksel masalların en akılda kalanlarından biri olan “Hansel ve Gretel”, zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikâyesini komik bir dille anlatıyor. Oyunda çocuklara yabancıların görünürdeki cömertliklerine aldanmamak gerektiği ve affetmenin ne kadar büyük bir erdem olduğu mesajı veriliyor.
11 Şubat 2012 13:00
 
Yapışkan Ördek
Oduncu ailesinin en Küçük Oğlu ormanda çalışırken yaşlı bir Kadına yardım eder. Yaşlı Kadın da bu iyiliğe karşılık küçük oduncuya bir iyilik yapar. Ona çok güzel bir ördek hediye eder. Bu ördek hem çok güzeldir hem de bir çok yeteneği vardır. Küçük oduncu ile ördek arkadaşının maceraları komik bir dille anlatılıyor.

Oyundaki şarkıların her birine ayrı koreografi uygulanmıştır. Oyun 8 oyuncu ve 2 teknik çalışanla oynamakta.
Müzikli Çocuk Oyunu
2 Perde
18 Şubat 2012 13:00
 
Kurbağa Prens
Sürekli yalan söyleyip herkese kötü davranan kendini beğenmiş güzel prenses, kendisine büyük bir iyilik yapan kurbağaya da kötülük yapar ve kalbini kırar. Daha sonra kötü kalpli büyücünün elinden de iyi kalpli kurbağanın yardımı ile kurtulur. Prenses yaptığı hatayı anlar, pişman olur. Kurbağadan özür diler, bir daha kimseye kötü davranmayacağına söz verir. Tekrar prens olan kurbağa ile mutlu bir yaşam sürerler.
Oyundaki şarkılara ayrı ayrı koreografi uygulanmıştır.
Müzikli Çocuk Oyunu
25 Şubat 2012 13:00
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi
Zeytinoğlu Cad. No: 8
AKATLAR / İstanbul
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...