17 Şubat 2016 Çarşamba

İkinci El Eşyalarınızı İnternette Alıp Satabileceğiniz Adresler...

Hamilelik sonrası çok fazla kilo almamama rağmen yine de bazı kıyafetlerimin üzerimde eskisi gibi durmadığına, dolabımın çok dolu olduğuna ve artık sadeleşmek istediğime karar verdim.  Özellikle gardrobumdaki eşyaların çoğunun kaliteli markalar olması nedeniyle bir arkadaşımın tavsiyesine uyup, gittigidiyor.com sitesine üye oldum ve sadece kıyafetlerimi değil evde kullanmadığımız birçok eşyayı da bu sitede alıcıları ile buluşturdum.  Böylelikle evimdeki fazlalıklardan kurtuldum, daha az tüketmeye ama daha iyi ve uzun ömürlü kaliteli şeyler almaya dikkat etmeye başladım.


Bu sitelerde ikinci el ve hiç kullanılmamış kıyafetleri, ayakkabıları, aksesuarları, ev eşyalarını, dekorasyon ürünlerini ve tutmak istemediğiniz kitapları alıcıları ile buluşturabilir ve siz de ihtiyacınız olan ikinci el eşyaları buralardan alabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte tüketim alışkanlıklarınızı gözden geçirerek, daha önceden aldığınız ve sahip olduğunuz eşyalara gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.
 
Evinizde kullanmadığınız fazla eşyalarınızı neden satmalısınız:
·     Sadeleşmek güzeldir.
· Dolaplardaki, baza altlarındaki, depolardaki kullanmadığınız eşyalarınızı bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
·     Kullanmadığınız eşyaları paraya çevirmiş olursunuz.
·    İhtiyacınız olmadığı halde satın aldığınız ürünlerden, kullanılmayan ve boşuna yer kaplayan fazlalıklardan kurtulursunuz.
·     Giymediğiniz eşyalar değerlenir ve bir başkasının işine yarar.
·     Çok daha az eşyayla yaşamınızı sürdürebileceğinizi öğrenmiş olursunuz.
·    Böyle bir adım atarak ve kendimizi terbiye ederek, tüketim çılgınlığı denen hastalıktan bu sayede kurtulabilirsiniz.
·     Alışveriş alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz.
·    İndirimlerde kendinizi kaybedip sadece ucuz diye ihtiyacınız olamayan şeyleri almaktansa, sadece ihtiyacınız olan kaliteli ürünleri yine çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.
·      Daha az tüketim ile daha çok mutlu olduğunuzu görebilirsiniz.
·    Kazandığınız paralar ile gerçekten kullanabileceğiniz şeyler alabilir, iyi ve az alışverişin tadını çıkartabilirsiniz.
·     Özellikle tek bir gece giyilip, çok para verilen abiye kıyafet, çanta ve ayakkabıları dolapta beklemektense satıp, yerine ikinci el ve kimsenin daha önce üstünüzde görmediği  abiyeler alabilirsiniz.
·    İyi giyinmek için çok para harcamaya ve mutlaka son moda şeyler giymeye gerek olmadığını anlarsınız.
·     Hem siz hem de karşı taraf kazançlı çıkar.
·    Yenisine vereceğiniz parayla en az 2-3 farklı eşya alabilirsiniz.
·    Eşyalarınızı uygun fiyatlara satıp, başkalarının yararlanmasını ve  mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. 

Eğer siz de evinizi sadeleştirmek istiyor ve fazla eşyalarınızı ne yapacağınızı bilemiyorsanız, aşağıdaki adreslere göz atabilirsiniz. Ayrıca bu vakitten sonra da tüketim alışkanlıklarınızı gözden geçirip, tüketim çılgınlığından vazgeçebilirsiniz.
 
 
Ayrıca facebook’da “Garage Sale” yazarak size yakın bir bölgenin ikinci el satışlarını takip edebilir, yerinde görerek ve kargo ücreti ödemeden de alışveriş yapabilir, siz de elinizdeki ürünleri bu adreslerde paylaşabilirsiniz.
 
Eğer sizin de bildiğiniz başka ikinci el ürünlerin alınıp satıldığı siteler  veya izlediğiniz başka yollar varsa yorum bölümüne yazabilirsiniz, böylelikle bu yazıyı her okuyan bu bilgilerden yararlanmış olur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...