24 Ocak 2012 Salı

Kütüphanenizde Tutmak İstemediğiniz Kitapları Ne Yapabilirsiniz?


KitapAğacı.org , kitap bağışlamak isteyenlerle kitaba gereksinimi olanları buluşturmak için 2009 yılında kurulmuş olan ve gönüllülerce yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. 
KitapAğacı.org  kâr amacı gütmeyen bir organizasyon.
Temel olarak, http://www.kitapagaci.org/ ağ adresi üzerinden hizmet veren KitapAğacı.org buna ek olarak, verilen ilanların görünürlüğünü artırmak amacıyla Twitter, Facebook ve LinkedIn gibi sosyal paylaşım medyasında da etkinlik gösteriyor.
KitapAğacı.org’un görevi sadece gereksinim sahipleri ile bağış gönüllülerini buluşturmak. Kitapların gönderilmesi veya alınması, tarafların kuracağı doğrudan bağlantılar ile sağlanıyor.
Sistem basit bir şekilde çalışıyor:
- Kitaba gereksinimi olan, "Kitap Bul" bağlantısına tıklar. Burada, Türkiye’nin dört bir yanından kitap bağışı yapmak isteyenlerin ilanları bulunmaktadır. İlanda yer alan iletişim detayları aracılığıyla bağış gönüllüleriyle doğrudan bağlantıya geçilir.
- Bağışlamak istediği kitapları olan, "Kitap Bağışla" bağlantısına tıklar. Burada, Türkiye’nin dört bir yanından kitaba gereksinimi olanların ilanları bulunmaktadır. İlanda yer alan iletişim detayları aracılığıyla gereksinim sahipleriyle doğrudan bağlantıya geçilir.
- “Kitap Bul” veya “Kitap Bağışla” bağlantılarında aradığını bulamayıp da yeni bir ilan vermek isteyenler, "İlan Ver" bağlantısına tıklayarak, görüntülenecek formu doldurur. Form KitapAğacı.org'a ulaştığında, değerlendirilip hataları düzeltildikten sonra en kısa zamanda ilgili bölümde görüntülenir.
Bağışlanacak kitaplar için gereksinim sahiplerini ya da gereksinim duyulan kitapları vermek isteyen bağışçıları kolayca bulmak için, sayfanın sağ sütununda bulunan “İl” kategorilerinden veya "Anahtar Sözcükler" (Tag Cloud) özelliğinden, ayrıca, yeni kitap bağışı ve gereksinimi ilanlarından anında haberdar olmak için RSS hizmetinden  yararlanılabilmektedir.

Internetten alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...